Švelnaus skonio ir švelnios kreminės tekstūros traškūs makadamijų riešutai yra puikus sveikatai naudingas gardumynas. Makadamijų riešutai – svarbus B grupės vitaminų ir įvairių mineralų šaltinis.
Makadamijų riešutų maistinė vertė ir poveikis sveikatai (anglų kalba)
Walnuts.lt apie makadamijų riešutų naudą sveikatai:
- Palyginti su kitais riešutais (pavyzdžiui, migdolais ir anakardžiais), makadamijų riešutuose yra daug riebalų ir mažai baltymų. Riešuto branduolį sudaro iki 80 proc., lengvai įsisavinamų augalinės kilmės riebalų, kurie yra itin naudingi sveikatai;
- Keli riešutai per dieną ženkliai sumažina cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo nuo širdies ligų, o šių riešutų sauja per dieną gali sumažinti bendrą cholesterolio kiekį kraujyje daugiau nei 9,4 proc., o blogojo cholesterolio (LDL) kiekį – beveik 9 proc.;
- Makadamijų riešutai puikus vitamino B1 šaltinis, kuris svarbus angliavandenių bei gliukozės apykaitai, dalyvauja atstatant nervų sistemą, didina skrandžio motoriką, gerina apetitą;
- Makadamijų riešutai puikus mangano šaltinis, kuris būtinas ląstelėms. Taip pat, manganas padeda organizmui pasisavinti vitaminą B1, geležį, varį, todėl nuo jo priklauso kraujo gamyba, padeda kepenims išsivalyti nuo visokių pavojingų medžiagų, veikia hemoglobino susidarymą, palaiko optimalų cholesterolio kiekį kraujyje;
- Rekomenduotini sergant artritu.
Žaliuomenė neatsako už kituose šaltiniuose skelbiamą informaciją.
Vitaminas B1 – (104 proc.) 1,195 mg
Vitaminas B2 – (14 proc.) 0,162 mg
Vitaminas B3 – (16 proc.) 2.473 mg
Vitaminas B5 – (15 proc.) 0,76 mg
Vitaminas B6 – (21 proc.) 0,275 mg
Vitaminas B9 – (3 proc.) 11 μg
Vitaminas C – (1 proc.) 1,2 mg
Vitaminas E – (4 proc.) 0,54 mg
Kalcis – (9 proc.) 85 mg
Geležis – (28 proc.) 3,69 mg
Magnis – (37 proc.) 130 mg
Manganas – (195 proc.) 4,1 mg
Fosforas – (27 proc.) 188 mg
Kalis – (8 proc.) 368 mg
Cinkas – (14 proc.) 1,30 mg
Alina Andriulaitienė (įsigijo produktą) –
Patys mano mėgstamiausi.
Visuomet perku pas Jus!