Migdolų maistinė vertė ir poveikis sveikatai (anglų kalba).
Walnuts.lt apie migdolų naudą sveikatai:
- Migdolai vadinami riešutų karaliumi, nes laikomi pačiais naudingiausiais riešutais žmogaus organizmui.
- Baltymų šaltinis. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymai saugo raumenų masę bei padeda jos augimui, svarbūs gerai kaulų būklei palaikyti. Migdoluose randami šie pagrindiniai vitaminai bei mineralai: vitaminas E, cinkas, magnis, kalcis bei omega–3 riebalų rūgštys. Migdoluose randamos net 28 maistingosios medžiagos.
- Migdolus galima valgyti šviežius, nors sveikiau bei daugiau maistinių medžiagų pasisavinama valgant mirkytus per naktį. Jie puikiai tinka įvairiems kepiniams, salotoms (daržovių ir vaisių), taip pat prie įvairiems ryžių ir kitiems patiekalams.
- Svarbiausia migdolus valgyti kasdien, teigiama, kad pilnai užtenka 4 didelių migdolų, kad apsirūpinti organizmą svarbiausiomis maistingomis medžiagomis bei sumažinti riziką susirgti žarnyno vėžiu, diabetu, alzheimerio, parkinsono, osteoporoze, daugelio širdies ligų, išvengti silpstančios atminties ir pan.
Žaliuomenė neatsako už kituose šaltiniuose skelbiamą informaciją.
Omega-3 – 6,0 mg
Omega-6 – 12065 mg
Vitaminas A – 1,0 IU
Vitaminas E – (175 proc.) 26,2 mg
Vitaminas B1 (Tiaminas) – (18 proc.) 0,2 mg
Vitaminas B2 (Riboflavinas) – (85 proc.) 1,0 mg
Vitaminas B3 (Niacinas) – (23 proc.) 3,4 mg
Vitaminas B4 (Cholinas) – (11 proc.) 52,1 mg
Vitaminas B5 (Pantoteno rūgštis) – (9 proc.) 0,5 mg
Vitaminas B6 – (11 proc.) 0,1 mg
Vitaminas B9 (Folio rūgštis) – (13 proc.) 50 μg
Kalcis – (26 proc.) 264 mg
Varis – (50 proc.) 0,99 mg
Geležis – (29 proc.) 3,72 mg
Magnis – (75 proc.) 268 mg
Manganas – (109 proc.) 2,285 mg
Fosforas – (69 proc.) 484 mg
Kalis – (15 proc.) 705 mg
Selenas – (4 proc.) 2,5 μg
Natris – (0 proc.) 1 mg
Cinkas – (32 proc.) 3,08 mg
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.