Ekologiški moringa lapų milteliai

Nuo 1.70

50 g
34.00/kg
1.70
100 g
31.00/kg
3.10
200 g
29.50/kg
5.90
300 g
29.00/kg
8.70
400 g
28.75/kg
11.50
500 g
28.00/kg
14.00
1 kg
28.00/kg
28.00
25 kg
23.80/kg
595.00
Kilmės šalis: Ne ES

Geriausias iki: 2026 08 20

Produkto kodas: 140070 Kategorija: , Žyma: , ,
Aprašymas

Moringa (Moringa oleifera), taip pat žinoma kaip „stebuklų medis“, kurio šaknys, stiebai, lapai, sėklų ankštys, derva ir žiedai nuo seno laikomi gydomaisiais. Moringa yra kilusi iš Himalajų kalnų regiono, ypač Indijoje, ir vėliau paplito Pietvakarių Azijoje, Pietvakarių ir Šiaurės Rytų Afrikoje, Madagaskare, Filipinuose ir JAV.
Tiek moringos milteliai, tiek džiovinti moringos lapai yra kilę iš to paties šaltinio – Moringa oleifera medžio, tačiau jie skiriasi paruošimo, tekstūros ir naudojimo požiūriu.

Moringa Ajurvedoje naudojama nuo amžių. Ji priskiriama prie augalų „viskas viename“ – turinčių dau sveikatai naudingų savybių.

Moringa milteliai gaminami džiovinant šviežius moringų lapus žemoje temperatūroje, kad išliktų maistinės medžiagos. Tada džiovinti lapai sumalami į smulkius miltelius, taip išsaugant maistinės medžiagos.
Džiovinti moringa lapai gaunami džiovinant šviežius lapus ore, kol jie tampa traškūs ir trapūs. Kaip ir moringa milteliai, džiovinti moringa lapai turi daug maistinių medžiagų ir juose yra būtinų vitaminų ir mineralų. Tačiau juose gali būti šiek tiek mažesnė maistinių medžiagų koncentracija, palyginti su moringos milteliuose esančiu maistinių medžiagų kiekiu.

Moringa milteliai žinomi kaip supermaistas dėl savo išskirtinio maistinio profilio ir naudos sveikatai, gausūs būtinų vitaminų, mineralų ir antioksidantų, yra natūralus ir universalus sveikos mitybos priedas.
Teigiama, kad juose yra medžiagų, kurie palaiko bendrą sveikatą ir stiprina organizmo apsaugą. Moringa esantis maistinių medžiagų kiekis galimai suteikia natūralų energijos palaikymą.

ECHO (Educational Concerns for Hunger Organization) teigia: „Netinkama mityba yra pagrindinė didelio kūdikių mirtingumo tropikuose priežastis. Moringa padėjo pasrūpinti šiais alkanais vaikais ir ji laikoma viena maistingiausių augalų pasaulyje. Tai svarbus maistinių medžiagų šaltinis maitinančioms motinoms ir besivystantiems vaikams.”

Moringa miltelių galimas šalutinis poveikis
Nors moringa milteliai paprastai yra saugūs vartoti, per didelis suvartojimas gali sukelti nedidelį šalutinį poveikį, pavyzdžiui, pykinimą, viduriavimą ar skrandžio sutrikimus.
Nėščios ar krūtimi maitinančios moterys, taip pat asmenys, vartojantys vaistus arba turintys specifinių sveikatos sutrikimų, prieš įtraukdami moringos miltelius į savo mitybą, turėtų būti atidūs.

Naudojimas
Moringa milteliai yra labai universalūs ir gali būti dedami į įvairius patiekalus ir gėrimus, siekiant padidinti jų maistinę vertę.

Štai keletas paprastų moringa miltelių naudojimo dietoje būdų:
Glotnučiai – į savo mėgstamą vaisių ar daržovių kokteilį įpilkite arbatinį šaukštelį moringos miltelių;
Sriubos ir troškiniai – Moringa miltelius įmaišykite į sriubas ar troškinius prieš pat patiekiant, kad padidintumėte jų maistinę vertę;
Salotos – Pabarstykite moringa miltelių ant salotų, tai tai suteiks švelnų, žemišką skonį.
Kepiniai – Moringa miltelių įberkite į bandeles, blynus ar energetinius batonėlius.
Arbata – Užplikykite moringa miltelius karštu vandeniu, gausite raminančią ir sveiką žolelių arbatą.
Galiausiai naudokite moringa miltelius kaip matcha, ir paruoškite sau puodelį gėrimo be kofeino.

Rekomenduojama paros norma – 3-6 g (1-2 arbatiniai šaukšteliai).

Tegul maistas būna Jūsų vaistas!

Šaltiniai
https://www.webmd.com
https://www.mindbodygreen.com

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

100% ekologiški Moringos lapų milteliai (Moringa Olifera)

Maistinė vertė

Energetinė ir maistinė vertė (100g)
Energija – 295 kcal/ 1234 kJ
Riebalai – 4,8 g
– iš kurių sočiųjų – 0,75 g
Angliavandeniai – 22 g
– iš kurių cukrų – 6 g
Skaidulos – 30 g
Baltymai – 0,26 g
Druska – 0,26 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.