- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški juodojo šokolado lašeliai
Nuo 4.50€
Ekologiška malta Burbono vanilė
Nuo 10.30€
Ekologiški guaranos milteliai
Nuo 5.10€
Aprašymas
Guarana (Paullinia cupana) yra augalas, kilęs iš Amazonės baseino, šimtmečiais garbinamas vietos gentių dėl jo energizuojančių savybių. Tradiciškai guaranos sėklos sutrinamos į pastą arba sumalamos į miltelius ir sumaišomos su vandeniu, kad pagaminti gėrimą. Ši praktika, giliai įsišaknijusi Amazonės genties kultūroje, laikoma ne tik energiją didinančia, bet ir gerinančia protinį budrumą bei fizinę ištvermę.
Šiuolaikinėje praktikoje guarana plačiai vartojama dėl savo energiją skatinančio poveikio ir dažnai randama energiniuose gėrimuose, papilduose ir arbatoje. Ji vertinama kaip gebanti pagerinti sportinius rezultatus.
Sėklose yra didelė kofeino koncentracija, didesnė nei kavos pupelėse, todėl guarana yra galingas stimuliantas.
Dėl didelio kofeino kiekio gvaranoje gali pasireikšti šalutinis poveikis, ypač jei ji vartojama dideliais kiekiais. Paprastai rekomenduojama vartoti guaraną saikingai ir būti atsargiems, jei esate jautrūs kofeinui ar turite tam tikrų sveikatos būklių, pavyzdžiui, širdies sutrikimų ar nerimo.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiškos guaranos sėklos 100 proc.
Maistinė vertė
Energija 1147 kJ/ 274 kcal
Riebalai 2,5 g
– iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0,5 g
Angliavandeniai 49,5 g
– iš jų cukrų 2,5 g
Skaidulinės medžiagos 24,6 g
Baltymai 13,4 g
Druska 0,07 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, žemesnėje nei 18°C. Apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.