- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Back to products
Ekologiški lukuma milteliai
Nuo 2.30€
Ekologiški Peruvinės pipirnės (maca) milteliai
Nuo 1.80€
Aprašymas
Peruvinės pipirnės (maca) augalas Lepidium meyenii kilęs iš aukštų Andų kalnų regionų Pietų Amerikoje, ypač Peru. Tūkstančius metų jį gerbė Andų vietiniai gyventojai dėl išskirtinių maistinių ir gydomųjų savybių. Maca turi turtingą istoriją, siekiančią inkų civilizaciją, kur ji buvo auginama ir laikoma šventa kultūra. Šis augalas klesti atšiauriomis Andų sąlygomis, 13 000–15 000 pėdų aukštyje, kur gali išgyventi nedaug kitų augalų. Vietiniai žmonės tradiciškai rinko ir vartojo maką kaip maistą ir galingą natūralią priemonę nuo įvairių negalavimų.
Tradiciškai Maca buvo naudojama
Vietinės populiacijos naudojo maca, kad kovotų su aukščio liga, padidintų energijos lygį ir padidintų ištvermę, ypač atliekant įtemptą veiklą dideliame aukštyje.
Maca buvo naudojama kaip adaptogenas, padedantis organizmui prisitaikyti prie streso.
Tradicinėje medicinoje manė, kad maca gali pagerinti vyrų ir moterų vaisingumą ir libido. Jis buvo vartojamas kaip natūralus afrodiziakas.
Kai kurios vietinės bendruomenės naudojo maca nuotaikai, protiniam aiškumui pagerinti, galbūt dėl jos adaptogeninių savybių.
Pastaraisiais metais maca išpopuliarėjo visame pasaulyje, o moksliniai tyrimai patvirtino daugelį jos tradicinių naudojimo būdų.
Dėmesio
Virškinimo problemos vartojant didelius maca kiekius, gali atsirasti virškinimo sutrikimų, tokių kaip dujos, pilvo pūtimas ar viduriavimas.
Turintys hormoninių sutrikimų, būkite atidūs.
Naudojimas
Maca miltelius galima maišyti į kokteilius, dribsnius, košes, jogurtą arba naudoti kaip natūralų saldiklį receptuose.
Maca miltelius galima gerti su vandeniu, sultimis ar augaliniu gėrimu. Milteliai taip pat gali būti maišomi su maistu.
Suaugusiems rekomenduojama nuo 3–9 gramų (1–2 arbatinius šaukštelius) sveikam asmeniui, sveriančiam apie 70 kg.
Vyresni nei 12 metų vaikai gali suvalgyti 1–2 šaukštelius (3–6 gramus) maka miltelių per dieną.
Šaltiniai
Maca receptai (anglų kalba)
www.themacateam.com/maca-recipes
www.themacateam.com/maca-benefits
www.webmd.com
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški maca (Peruvinės pipirnės) šaknų milteliai 100 proc.
Maistinė vertė
Energetinė ir maistinė vertė (100g)
Energinė vertė: 1462 kJ / 346 kcal
Riebalai: 2,1 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0,7 g
Angliavandeniai: 65 g
- iš kurių cukrų: 5,6 g
Skaidulinės medžiagos: 7,9 g
Baltymai: 12 g
Druska: 0,02 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.