Ekologiškos sezamo sėklos

Nuo 1.30

100 g
13.00/kg
1.30
200 g
11.50/kg
2.30
300 g
11.00/kg
3.30
400 g
10.75/kg
4.30
500 g
10.00/kg
5.00
1 kg
10.00/kg
10.00
25 kg
8.50/kg
212.50
Kilmės šalis: Paragvajus

Geriausias iki: 2026 05 22

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Produkto kodas: 101001 Kategorija: , Žyma: , ,
Aprašymas

Ekologiškos sezamo sėklos (nelukštentos)
Sezamo sėklos – vienos seniausių aliejinių kultūrų, auginamos daugiau nei 3000 metų, kilusios iš Mesopotamijos ir Indijos regiono. Dėl savo riešutinio skonio ir maistingumo jos buvo vertinamos senovės Babilone, Egipte ir Kinijoje tiek kulinarijoje, tiek medicinoje. Sėklos naudotos aliejui spausti, patiekalams gardinti ir religiniams tikslams. Šiandien jos vis dar plačiai naudojamos visame pasaulyje – kepiniuose, tahini pastoje ir kaip aliejaus šaltinis.
Nelukštentos sezamo sėklos gali būti maistingas kasdienio maisto ruošimo priedas, suteikiantis patiekalams subtilų traškumą ir žemišką skonį. Turtingos skaidulų, kalcio ir sveikųjų riebalų, šios sėklos gali būti barstomos ant salotų, maišomos su jogurtu arba dedamos į kepinius, tokius kaip duona ar bandelės.
Pakepinus sezamo sėklas, jų skonis sustiprėja, ir jos tampa skaniu priedu prie troškintų daržovių, ryžių patiekalų ar keptų daržovių. Reguliarus sezamo sėklų vartojimas ne tik praturtina mitybą, bet ir suteikia tekstūros bei skonio kasdieniams patiekalams.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiškos sezamo sėklos 100 proc.

Maistinė vertė

Energetinė ir maistinė vertė (100g)
Energija 612 kcal / 2529 kJ
Riebalai 53,9 g
– iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 8,3 g
Angliavandeniai, išskyrus skaidulas 5,3 g
– iš kurių cukrų 1 g
Skaidulos 10,5 g
Baltymai 21,2 g
Druska 0,01 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vėsioje vietoje. Rekomenduojama laikymo temperatūra iki 24°C.