Ekologiškos miežinės kruopos
Nuo 0.55€


Ekologiškos miežinės kruopos
Miežiai yra puikus skaidulų šaltinis, turintis daug skaidulų, kurios padeda palaikyti tinkamą virškinimo sistemos veiklą. Dėl didelio skaidulų ir angliavandenių kiekio, patiekalai, paruošti iš miežinių kruopų, suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Todėl šios kruopos gali būti rekomenduojamos žmonėms, linkusiems į antsvorį arba siekiantiems reguliuoti kūno svorį.
Miežinės kruopos pasižymi švelniu ir natūraliu skoniu, todėl yra labai universalios – iš jų galite gaminti tiek saldžias, tiek pikantiškas košes, praturtinti salotas ar įmaišyti į sriubas, suteikiant joms kreminę tekstūrą, pavyzdžiui, pievagrybių sriubai.
Paruošimo būdas:
Kruopas prieš tai nuplauti šaltu vandeniu.
Užvirkite vandenį (ar sultinį).
Įpilkite kruopas ir sumažinkite ugnį.
Virkite ant silpnos ugnies apie 30–40 minučių, kol kruopos suminkštės ir sugeria skystį. Jeigu verdate greitpuodyje virimo laikas sutrumpėja iki 15 – 20 min.
Jei reikia, per tą laiką papildykite vandens.
Šie santykiai ir laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo to, kokį konsistenciją norite (skystesnę ar tirštesnę košę) ir kruopų rūšies (stambesnės ar smulkesnės).
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
100 proc. ekologiškos miežiinės kruopos
Energinė vertė (kcal/kJ) 350/1484
Riebalai, g 1,5
- iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g 0,4
Angliavandeniai, g 72,7
- iš kurių: cukrų, g 2,0
Baltymai, g 11,3
Druska (NaCl), g 0,0
Laikyti sausoje, vėsioje ir gerai vėdinamoje patalpoje.
