Ekologiški pistacijų riešutai (skrudinti, sūdyti)

Nuo 4.90

100 g
49.00/kg
4.90
200 g
47.50/kg
9.50
300 g
47.00/kg
14.10
400 g
46.75/kg
18.70
500 g
46.00/kg
23.00
1 kg
46.00/kg
46.00
10 kg
41.40/kg
414.00
20 kg
39.10/kg
782.00
Kilmės šalis: ES

Geriausias iki: 2026 01 13

Aprašymas

Pistacijos – vienas seniausiai auginamų riešutų – manoma, kad vartojamos jau daugiau nei 9000 metų. Jos kilusios iš Artimųjų Rytų ir Centrinės Azijos, kur buvo itin vertinamos senovės Persijos ir Mesopotamijos valdovų. Šiandien jos auginamos tokiose šalyse kaip Iranas, JAV ir Turkija. Pistacijos pasižymi didele maistine verte – gausios baltymų, skaidulų, sveikųjų riebalų, taip pat svarbių vitaminų ir mineralų, todėl teikia daug naudos sveikatai.

Pistacijos yra itin universalios ir naudojamos tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams visame pasaulyje. Jos gali būti valgomos žalios arba skrudintos kaip užkandis, dedamos į salotas, jogurtą ar granolą, arba sumalamos į pistacijų sviestą. Kepiniuose jos populiarios sausainiuose, pyraguose, bandelėse, ypač Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros regiono desertuose, tokiuose kaip baklava ar chalva. Pistacijos taip pat naudojamos ledams ir saldumynams dėl savo išskirtinio skonio ir žalios spalvos. Sūriuose patiekaluose maltos pistacijos gali būti naudojamos apvoliojimui, ryžių patiekalų pagardinimui ar kaip padažų ir pesto sudedamoji dalis.

Rekomenduojama dienos pistacijų porcija yra apie 28–30 gramų – maždaug 45–50 riešutų. Toks kiekis suteikia naudos sveikatai nepersistengiant su kalorijomis ar riebalais, todėl tai yra subalansuotas ir maistingas užkandis.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Pistacijos su kevalais*, druska 1 % (*sertifikuotas ekologiškas ingredientas)

Maistinė vertė

Energija – 2549 kJ / 614 kcal
Riebalai – 45 g
- Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 5,4 g
Angliavandeniai – 27 g
- Iš kurių cukrų – 7,5 g
Skaidulinės medžiagos – 10 g
Baltymai – 20 g
Druska – 0,97 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vėsioje vietoje. Rekomenduojama laikymo temperatūra nuo 8ºC iki 20ºC.