- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiškos pistacijos (lukštentos)
Nuo 3.80€

LT-EKO-001
ES žemės ūkis
Aprašymas
Ekologiškos pistacijos (lukštentos)
Pistacija (lot. Pistacia, ypač Pistacia vera) – tai augalų gentis, kurios istorija siekia tūkstančius metų Artimuosiuose Rytuose ir Centrinėje Azijoje, kur pistacijos buvo vertinamos dėl savo maistinių ir gydomųjų savybių. Tradiciškai naudotos Persų, Ajurvedos ir Viduržemio jūros regiono medicinoje, pistacijos žinomos dėl savo antioksidacinių, priešuždegiminių savybių – tai lemia didelis sveikųjų riebalų, skaidulų, vitaminų bei mineralų kiekis.
Pistacijos dažniausiai vartojamos kaip užkandis arba dedamos į desertus, salotas, padažus, taip pat gali būti perdirbamos į aliejų ar maisto papildus. Rekomenduojama dienos norma – apie 30 gramų (sauja), nors prižiūrint specialistams, gali būti vartojama ir iki 60–70 gramų.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Lukštentos pistacijos* 100%
(*sertifikuotas ekologiškas ingridientas)
Maistinė vertė
Energija 2522 kJ / 610 kcal
Riebalai 52 g
– iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 5,6 g
Angliavandeniai - 12 g
– iš kurių cukrų 7,8 g
Baltymai 18 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje