Ekologiškas prieskonių mišinys „Garam Masala”

Nuo 3.05

50 g
61.00/kg
3.05
100 g
58.00/kg
5.80
200 g
56.50/kg
11.30
300 g
56.00/kg
16.80
400 g
55.75/kg
22.30
500 g
55.00/kg
27.50
1 kg
55.00/kg
55.00
10 kg
46.75/kg
467.50
Kilmės šalis: ne ES

Geriausias iki: 2027 06 01

Produkto kodas: 141100 Kategorija: Žyma:
Aprašymas

Pažodžiui GARAM MASALA reiškia „kaitrūs prieskoniai“, nes šis mišinys, kurio pagrindą sudaro įvairūs prieskoniai, sušildo kūną.
Garam masala – tradicinis indiškas prieskonių mišinys, kuris ne tik suteikia patiekalams skonio, bet ir turi daug naudingų savybių sveikatai. Šildančios savybės padeda palaikyti kūno šilumą šaltuoju metų laiku.
Garam masala yra universalus prieskonis, puikiai tinkantis kariams, sriuboms, marinavimui, troškiniams ar ryžių patiekalams, todėl tai yra puikus prieskonis tiek skonio, tiek sveikatos požiūriu.

Receptas – Ryžiai su daržovėmis 
1 puodelį ryžių nuplaukite, nusausinkite koštuve.
Puode įkaitinkite truputį aliejaus ar lydyto sviesto, sudėkite gabaliukais supjaustytą svogūną, česnaką, lengvai pakepinkite.
Suberkite 2 puodelius smulkiai pjaustytų daržovių (paprikos, morkų, žiedinių kopūstų) ir maišydami kepkite 4-5 minutes.
Įberkite 1 šaukštelį Garam masalos, išmaišykite ir dar pakepinkite apie minutę.
Suberkite ryžius, dar pamaišykite.
Įpilkite 2 puodelius vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, vėl išmaišykite, užvirkite.
Sumažinę ugnį virkite dar 10 -15 minučių (priklausomai nuo ryžių rūšies), kol ryžiai sugers visą vandenį, taps minkšti bei purūs.
Tinka pagardinti žaliais žirneliais ar citrinų skiltelėmis.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Kalendra*, kuminas*, cinamonas*, kardamonas*, juodieji pipirai*, lauro lapai*, gvazdikėliai*, žvaigždinis anyžius*.
*- iš ekologinių ūkių.

Maistinė vertė

-

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.