Ekologiški raudonieji ryžiai

Nuo 0.95

100 g
9.50/kg
0.95
200 g
7.50/kg
1.50
300 g
7.50/kg
2.25
400 g
7.25/kg
2.90
500 g
6.50/kg
3.25
1 kg
6.50/kg
6.50
25 kg
4.42/kg
110.50
Kilmės šalis: Ne ES

Geriausias iki: 2026 05 03

Produkto kodas: 120031 Kategorija: , Žyma:
Aprašymas

Ekologiški raudonieji ryžiai
Tradiciškai auginami ir vartojami kai kuriose Azijos dalyse, įskaitant Indiją, Butaną ir Tailandą, raudonieji ryžiai jau seniai vertinami dėl savo naudos sveikatai ir žemiško, riešutinio skonio. Jie buvo naudojami Ajurvedos ir tradicinėje kinų medicinoje dėl tariamos naudos virškinimui ir širdies bei kraujagyslių sistemai.
Ajurvedos požiūriu, raudonieji ryžiai laikomi labai naudingais sveikatai dėl savo natūralios, neperdirbtos formos ir turtingo maistinių medžiagų profilio. Jie laikomi tridošiškais, tai reiškia, kad tinkamai paruošti gali padėti subalansuoti visas tris došas (Vata, Pita ir Kapha). Raudonieji ryžiai ypač vertinami dėl didelio skaidulų kiekio ir gebėjimo palaikyti virškinimą bei šalinti toksinus.

Paskutiniu metu raudonieji ryžiai populiarėja dėl savo galimos naudos sveikatai.
Raudonieji ryžiai yra pilno grūdo ryžiai. Didelis ląstelienos kiekis galimai padeda virškinimui ir padeda palaikyti sveiką svorį, nes ilgiau palaiko sotumo jausmą.
Raudonieji ryžiai yra lobis įvairių maistinių medžiagų ir vitaminų, kurie yra svarbūs energijos gamybai ir smegenų sveikatai.

Paruošimas
Raudonieji ryžiai verdami panašiai į kitų rūšių ryžius:
Nuplauti 1 puodelį raudonųjų ryžių po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus;
Mirkyti ryžius 3 val. (arba per naktį), tai gali padėti sumažinti virimo laiką ir gauti geresnį rezultatą (ryžiai bus minkštesni);
Nuplautus ryžius dėti į šaltą vandenį 1:2,5 arba 1:3 santykiu, priklauso kokios tekstūros norite  (jei norite košės, vandens galite įpilti daugiau);
Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir leiskite virti 40-50 minučių arba kol ryžiai taps minkšti. Verdant greitpuodyje virimo laikas trumpesnis, apie 20 min;
Kai ryžiai išvirs, palikite uždengtą puodą 10 minučių, tada papurenkite šakute prieš patiekdami.

Receptai

Raudonųjų ryžių salotos
Ingredientai:
– 1 puodelis virtų raudonųjų ryžių
– 1 puodelis perpjautų per pusę vyšninių pomidorų
– 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
– 1/4 puodelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
– 1/4 puodelio sūrio pagal skonį (smulkinto)
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
– 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
– Druska ir pipirai pagal skonį
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus raudonuosius ryžius, vyšninius pomidorus, agurką, svogūną ir sūrį.
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, raudonėlį, druską ir pipirus.
Supilkite padažą ant salotų ir išmaišykite.
Patiekite atvėsintas arba kambario temperatūroje.

Raudonųjų ryžių košė
Ingredientai:
– 1 puodelis virtų raudonųjų ryžių
– 1/2  puodelio vandens
– 1/2  puodelio kokosų gėrimo/ kremo
– 1 v. š. razinų arba mėgstamo saldiklio pagal skonį
– Vanilės ekstrakto arba miltelių pagal skonį (nebūtina)
– Ceilono cinamono miltelių pagal skonį (nebūtina)
– Žiupsnelis druskos
Riešutai papuošimui.
Puode sumaišyti virtus raudonuosius ryžius, kokosų pieną, saldiklį, vanilės miltelius, cinamono miltelius, druską.
Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 min. maišydami, kol mišinys sutirštės iki pudingo konsistencijos.
Patiekite šiltą arba atvėsintą, papuoštą riešutais.

Tegul maistas būna vaistas!

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiški pilno grūdo raudonieji ryžiai 100%
GALI būti glitimo ir riešutų pėdsakų dėl kryžminės taršos.

Maistinė vertė

Energija – 1486 kJ / 351 kcal
Riebalai – 2,2 g
- Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 0,3 g
Angliavandeniai – 74 g
- Iš kurių cukrų – 1,7 g
Skaidulos – 3,0 g
Baltymai – 7,2 g
Druska – 0 g

Laikymo sąlygos

Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.