Ekologiški gvazdikėliai

Nuo 4.30

50 g
86.00/kg
4.30
100 g
83.00/kg
8.30
200 g
81.50/kg
16.30
300 g
81.00/kg
24.30
400 g
80.75/kg
32.30
500 g
80.00/kg
40.00
1 kg
80.00/kg
80.00
25 kg
68.00/kg
1,700.00
Kilmės šalis: ES/ ne ES

Geriausias iki: 2026 12 31

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Produkto kodas: 141009 Kategorija: Žyma:
Aprašymas

Gvazdikėliai – tai džiovinti tropinio visžalio medžio (Syzygium aromaticum) žiedpumpuriai, kilę iš Molukų salų (Indonezija), dar vadinamų Prieskonių salomis. Jau senovėje jie buvo vertinami dėl savo aromato ir gydomųjų savybių – gvazdikėliai buvo naudojami Kinijoje, Indijoje ir Artimuosiuose Rytuose dar prieš mūsų erą. Europoje jie išpopuliarėjo viduramžiais kaip prabangus prieskonis ir konservantas. Gvazdikėliai naudojami kulinarijoje tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams gardinti, ypač kepiniuose, marinate, kompotuose ar karštuose gėrimuose, tokiuose kaip arbata. Be to, jie plačiai taikomi aromaterapijoje ir liaudies medicinoje – jų eterinis aliejus pasižymi antibakterinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis ir dažnai naudojamas dantų skausmui malšinti. Jie naudojami sausainiams, desertams, saldainiams, ledams, sultims, kompotams,  pyragams gaminti. Jų dedama marinuojant agurkus, kopūstus, morkas, burokėlius.
Aromatingi, šventėmis kvepiantys gvazdikėliai gera pora su cinamonu, lauro lapais ir  juodaisiais pipirais, ciberžole, kmynais, kalendra.
Be to, jie plačiai taikomi aromaterapijoje ir liaudies medicinoje – jų eterinis aliejus pasižymi antibakterinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis ir dažnai naudojamas dantų skausmui malšinti.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiški gvazdikėliai 100%

Maistinė vertė

Maistinė vertė:
Energetinė vertė: 414 kcal / 1732 kJ
Riebalai 20.1 g
- iš kurių sočiųjų 6.0 g
Angliavandeniai 52 g
- iš kurių cukrų 51.4 g
Skaidulos 9,6 g
Baltymai 6,0 g
Druska 0,02

Laikymo sąlygos

Laikyti atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių, ne žemesnėje nei 18°C temperatūroje.