Ekologiški ciberžolės (turmeric) milteliai

Nuo 1.70

50 g
34.00/kg
1.70
100 g
31.00/kg
3.10
200 g
29.50/kg
5.90
300 g
29.00/kg
8.70
400 g
28.75/kg
11.50
500 g
28.00/kg
14.00
1 kg
28.00/kg
28.00
25 kg
23.80/kg
595.00
Kilmės šalis: Indija

Geriausias iki: 2026 10 24

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Produkto kodas: 141001 Kategorija: , , Žyma: ,
Aprašymas

Ciberžolė, ryškus auksinio atspalvio prieskonis, yra daugelio virtuvių ir tradicinės medicinos sistemų pagrindas visame pasaulyje. Nesvarbu, ar vartojama šviežia, ar sausa, ciberžolė gali būti naudinga sveikatai dėl savo aktyvaus junginio kurkumino. Ciberžolė arba Curcuma longa – imbierinių (Zingiberaceae) šeimos augalas, kilęs iš Pietryčių Azijos, tūkstanmečius buvo gerbiama dėl savo gydomųjų savybių. Jos naudą tvirtina ir tradicinės medicinos sistemos, kaip Ajurveda ir Tradicinė kinų medicina (TCM) ir šiuolaikiniai moksliniai tyrimai.

Ne paslaptis, kad viskas, kas neperdirbta, turi daugiau maistinių medžiagų. Kurkumino šviežiose ciberžolėse yra daugiau nei miltelių pavidalo. Apdorojimo etape prarandamas tam tikras kurkumino kiekis. Neapdorotoje ciberžolėje taip pat yra daugiau eterinių aliejų nei perdirbtuose, nes džiovinant ir apdorojant prarandama dalis jos eterinio aliejaus vertės.
Džiovintos ciberžolės galiojimo laikas yra ilgesnis, palyginti su šviežia, todėl ją patogu laikyti ir naudoti ilgą laiką.
Nors šviežia ciberžolė turi didesnį kurkumino kiekį, džiovinta ciberžolė yra labiau koncentruota, todėl tai yra efektyvus būdas suvartoti didesnes kurkumino dozes.
Džiovinta ciberžolė sumalama į miltelius, todėl ją lengva įmaišyti į įvairius receptus, arbatas ir maisto papildus.
Ciberžolė yra vienas iš labiausiai ištirtų augalų. Tyrimai teigia, kad ciberžolė gali atstoti įvairius vaistus.

Būtina paminėti, kad ciberžolės milteliai šimtmečius naudojami ne tik tradicinėje medicinoje bet grožio ritualuose, užkertant kelią ankstyvam senėjimui ir skatinant jaunatvišką išvaizdą.
Ciberžolės milteliai galimai padeda sumažinti hiperpigmentaciją ir tamsias dėmes, skatina tolygų ir ryškų odos atspalvį.
Ciberžolės milteliai galimai veiksmingai kovoja su spuogus sukeliančiomis bakterijomis ir mažina dėmių atsiradimą.

Kaip naudoti šviežią ir sausą ciberžolę maistui
Šviežia ciberžolė – sutarkuokite arba susmulkinkite šviežią ciberžolę ir pridėkite į karį, troškinius, sriubas, kokteilius ar arbatas.
Džiovintos ciberžolės milteliai – įpilkite sausų ciberžolės miltelių į sriubas, troškinius, ryžių patiekalus ar lęšių patiekalus, netgi pabarstykite salotas, kad gautumėte šiltą ir išskirtinį skonį.
Taip pat galite pasigaminti arbatos, bei „auksinį pieną” su ciberžole, sumaišę jį su šiltu augaliniu gėrimu ir šiek tiek saldiklio.

Deja, ciberžolėje esantis kurkuminas geriau absorbuojasi poroje su juodaisias pipirais.
Tyrimai patvirtina, kad juodųjų pipirų piperino ir ciberžolėje esančio kurkumino derinys padidina kurkumino absorbciją iki 2000 %.
Dėl to ciberžolės derinimas su juodaisiais pipirais padidina galimą jo naudą sveikatai.

Kaip naudoti ciberžolės miltelius odai
Ciberžolės veido kaukė – sukurkite pastą sumaišę ciberžolės miltelius su šiltu vandeniu, užtepkite ant veido ir palikite 10-15 minučių prieš nuplaunant. Ši kaukė pastangrins ir atgaivins jūsų odą.

Ciberžolės kūno šveitiklis – sumaišykite ciberžolės miltelius su kokosų aliejumi ir cukrumi, įlašinkite mėgstamo eterinio aliejaus ir gausite švelnų šveičiamąjį kūno šveitiklį.

Aknei – Sumaišykite žiupsnelį ciberžolės miltelių su keliais lašais vandens ir užtepkite tiesiai ant spuogų ar tamsių vietų. Laikyti 5-10 minučių.
Reikia paminėti, kad turintiems aknę, ciberžolę gali būti naudinga naudoti ne tik išoriškai, bet ir su maistu.

Dėmesio. Ciberžolė gali švelniai gelsvai nudažyti odą, tačiau laikinai (jeigu naudojate kokybišką ciberžolę), sekančią dieną spalvos neturėtų matytis. Todėl prieš naudodami didesniame plote visada atlikite pleistro testą.
Turintiems jautrią odą, reikėtų atsižvelgti į galimas alergines reakcijas.

Ciberžolės arbatos receptas 

Ingridientai 1 porcijai
1 puodelis vandens
1/2 -1 šaukštelis ciberžolės miltelių
1/4 – 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
Sveiko saldiklio pagal skonį

Vandenį užvirinkite ir sudėkite ingredientus.
Pavirkite 5–10 minučių. Pasaldinkite pagal skonį.

Šalutiniai poveikiai
Virškinimo problemos – tiek sausa, tiek šviežia ciberžolė gali sukelti virškinimo trakto sutrikimus, ypač naudojant didelėmis dozėmis. Kai kuriems žmonėms gali sukelti pilvo pūtimą, dujų susidarymą ir diskomfortą skrandyje.
Ciberžolės reikėtų vengti sergant ūminiu hepatitu, gelta, tulžies akmenimis, tulžies latakų ligomis, opalige ir padidėjus rūgštingumui.
Kraują skystinantis poveikis – būkite atidūs, ypač kai vartojama kartu su kraują skystinančiais vaistais.

Šaltiniai:
https://www.healthline.com
https://www.hopkinsmedicine.org
https://www.banyanbotanicals.com

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiški ciberžolės milteliai 100%

Maistinė vertė

-

Laikymo sąlygos

Laikyti sandariai, sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.