Ekologiškas sojų lecitinas

Nuo 1.90

50 g
38.00/kg
1.90
100 g
35.00/kg
3.50
200 g
33.50/kg
6.70
300 g
33.00/kg
9.90
400 g
32.75/kg
13.10
500 g
32.00/kg
16.00
1 kg
32.00/kg
32.00
5 kg
28.80/kg
144.00
Kilmės šalis: Kinija

Geriausias iki: 2025 11 21

Produkto kodas: 140094 Kategorija: , Žyma: ,
Aprašymas

Ekologiškas sojų lecitinas
Ekologiškas sojų lecitinas pagamintas iš ekologiškų sojų pupelių, auginamų be sintetinių pesticidų ar GMO. Po derliaus nuėmimo ir valymo sojos susmulkinamos, kad išgauti sojų pupelių aliejų, iš kurio gaunamas lecitinas naudojant tokius procesus kaip deguonies pašalinimas ir ekstrahavimas tirpikliu (ekstrahebtu), visa tai atliekama pagal ekologinio ūkininkavimo standartus. Taip gautas sojų lecitinas kruopščiai išdžiovinamas ir supakuojamas, kad būtų išlaikytas organinis vientisumas, todėl jis yra geidžiamas ingredientas tiems, kurie nori emulsiklių ir stabilizatorių iš natūralių ir tvarių šaltinių.
Sojų lecitinas naudojamas kaip natūralus emulsiklis maisto produktuose, padedantis sumaišyti ingredientus, kurie kitu atveju atsiskirtų, pavyzdžiui, aliejų ir vandenį. Jis stabilizuoja maisto tekstūrą ir prailgina galiojimo laiką.

Dėmesio
Sojų lecitinas yra gaunamas iš sojų pupelių, todėl asmenys, turintys alergiją sojai, turėtų būti atsargūs. Nors perdirbimo metu dauguma alergiją sukeliančių baltymų pašalinami, pėdsakų gali likti.
Kai kurie asmenys, vartojantys daug lecitino papildų, gali patirti nedidelį virškinimo trakto diskomfortą, pvz., viduriavimą ar skrandžio spazmus. Patartina pradėti nuo mažų dozių.
Sojų lecitinas gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, ypač kraują skystinančiais vaistais, tokiais kaip varfarinas. Būkite atidūs.
Nėra pakankamai patikimos informacijos, ar nėščioms ar žindančioms moterims saugu naudoti lecitiną didesniais kiekiais. Būkite atidūs.

Sojų lecitinas yra įprastas maisto pramonės ingredientas. Jis naudojamas gaminiuose, tokiuose kaip šokoladas, kepiniai, margarinas ir salotų padažai, siekiant pagerinti tekstūrą ir pailginti galiojimo laiką.
Apibendrinant galima pasakyti, kad sojų lecitinas yra universalus ir plačiai naudojamas ingredientas, turintis daugybę privalumų ir pritaikymo būdų.
Kepant jis dažnai dedamas, kad pagerintų duonos, pyragų ir pyragaičių tekstūrą ir išlaikytų drėgmę. Jis veikia kaip salotų padažų ir majonezo emulsiklis, užtikrinantis, kad aliejaus ir vandens komponentai sklandžiai susimaišytų.
Glotnučiuose sojų lecitinas naudingas dėl gebėjimo gaminti kreminius, gerai sumaišytus gėrimus.
Jis gali būti naudojamas padažų konsistencijai pagerinti.
Dėl savo universalumo sojų lecitinas yra vertingas tiek saldžių, tiek pikantiškų patiekalų priedas, prisidedantis prie tekstūros, skonio ir bendros kokybės.

Rekomenduojama sojų lecitino miltelių paros dozė yra maždaug 1–2 šaukštai, o tai yra maždaug 7–14 gramų.

Naminis sojų lecitino salotų padažo receptas

Ingredientai:
2 šaukštai sojų lecitino miltelių
1/4 puodelio šilto vandens
3 šaukštai ekologiško pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
2 šaukštai ekologiško balzaminio acto
1 skiltelė ekologiško česnako arba 1/4 a.š. česnako granulių (nebūtina)
1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių
Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojų lecitino miltelius su šiltu vandeniu. Gerai išmaišykite, kol milteliai visiškai ištirps. Tai gali užtrukti keletą minučių, todėl būkite kantrūs.
Atskirame dubenyje sumaišykite ekologišką šalto spaudimo alyvuogių aliejų, balzaminį actą,  česnaką (jei naudojate) ir garstyčias.
Lėtai supilkite ištirpintą sojų lecitino mišinį į dubenį su aliejumi, actu ir kitais ingredientais. Pildami toliau plakite, kad įsitikintumėte, jog užpilas tinkamai emulsuojasi. Plakite, kol padažas sutirštės ir taps kreminis.
Padažą pagardinkite druska ir pipirais.
Taip pat galite reguliuoti rūgštingumą ar saldumą, įpildami daugiau balzamiko acto arba šiek tiek medaus, jei norite.
Paskaninkite savo padažą pridėdami žolelių, tokių kaip bazilikas, čiobreliai ar raudonėlis.
Citrusinių vaisių žievelė (citrinos, žaliosios citrinos ar apelsino) suteiks padažui gaivumo.
Jei norite kreminio padažo, galite pridėti šaukštą jogurto arba majonezo.

Jūsų naminis sojų lecitino salotų padažas yra paruoštas naudoti!

Šaltiniai
www.medicalnewstoday.com
www.verywellhealth.com

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiškas sojų lecitinas 100%

Maistinė vertė

Energija 2508 kJ / 599 kcal
Riebalai 51,08 g
– iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 12,4 g
Angliavandeniai 28,7 g
– iš kurių cukrų 2,7 g
Skaidulos 6,9 g
Baltymai 4,5 g
Druska 0,5 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.