Ekologiški pilno grūdo spelta miltai

Nuo 0.80

100 g
8.00/kg
0.80
200 g
6.50/kg
1.30
300 g
6.00/kg
1.80
400 g
5.75/kg
2.30
500 g
5.00/kg
2.50
1 kg
5.00/kg
5.00
25 kg
4.25/kg
106.25
Kilmės šalis: Lenkija

Geriausias iki: 2026 02 04

EKO
LT-EKO-001
ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Produkto kodas: 130016 Kategorija: Žyma:
Aprašymas

Ekologiški pilno grūdo spelta miltai
Spelta miltai yra pagaminti iš senovinės kviečių rūšies, kuri pasižymi šiek tiek riešutiniu ir saldesniu skoniu nei įprasti kviečiai. Jie yra turtingi baltymų, skaidulų ir svarbių maistinių medžiagų, todėl dažnai pasirenkami kaip sveikesnė alternatyva įprastiems kviečių miltams. Spelta miltai dažnai naudojami kepant duoną, keksiukus, blynus ir makaronus, suteikdami jiems švelnią tekstūrą ir išskirtinį skonį. Kadangi juose yra glitimo, juos galima naudoti panašiai kaip įprastus kviečių miltus, nors kai kuriems žmonėms jie yra lengviau virškinami.

Kitaip nei kitų veislių kviečiai, spelta grūdai yra padengti žiedažvyniais, kurie natūraliai apsaugo grūdus nuo ligų ir kenkėjų, todėl jų apsaugai nereikalingi pesticidai, kurie naudojami auginant paprastuosius kviečius.
Spelta – atsparūs aplinkos užterštumui. Šie grūdai retai kada auginami pramoniniu būdu, nes tręšiamų ir netręšiamų laukų derlingumas panašus, tai – laukinė grūdinė kultūra.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Pilno grūdo spelta KVIEČIŲ miltai* 100% , rūšis 2000 (*-sertifikuotas ekologiškas)

Maistinė vertė

Energija – 1358 kJ / 320 kcal
Riebalai – 1,1 g
Iš jų sočiųjų riebalų rūgščių – 0,9 g
Angliavandeniai – 67 g
Iš jų cukrų – 0,9 g
Skaidulos – 4,8 g
Baltymai – 15 g
Druska – 0 g

Laikymo sąlygos

Laikykite sandariai uždarytą, vėsioje ir sausoje vietoje.