Sėjamoji juodgrūdė (Nigella sativa) arba juodasis indiškas kmynas turi specifinį karčiai aštroką, į kmynų panašų skonį. Aliejus pagamintas iš kruopščiai atrinktų aukščiausios kokybės juodųjų kmynų sėklų, auginamų sertifikuotuose ekologiniuose ūkiuose, naudojant natūralų šalto spaudimo metodą. Šis aliejus naudojamas mitybai praturtinti. Galima dėti į salotas ar mišraines, galima gerti po arbatinį šaukštelį 1 – 2 kartus per dieną. Juodgrūdžių sėklų aliejus plačiai naudojamas alternatyvioje medicinoje ir kaip kosmetinė priemonė sausos, sudirgusios odos priežiūrai.
Kuo pasižymi šis aliejus?
- Linolo (Omega-6), oleino (Omega-9) ir palmitinė riebalų rūgštys. Omega-6 riebalų rūgštis ypatingai svarbi kraujo krešėjimui, Omega-9 stiprina imuninę sistemą.
- Natūralus chemikalas timolis. Tai monoterpinas, kuris pasižymi net keliomis organizmui naudingomis savybėmis, turi dezinfekuojančių savybių.
- Kvapiosios medžiagos. Antioksidacinėmis savybėmis pasižymintis p-cimenas, alfa-pinenas, beta-pinenas, trans-anetolis ir kitos kvapiosios medžiagos sudaro unikalią aliejaus kvapų paletę.
- B grupės vitaminai. Ši vitaminų grupė yra atsakinga už sklandžią nervų sistemos ir smegenų veiklą, saugo imuninę sistemą.
- Kalcis, geležis, cinkas ir fosforas. Kalcis gerina širdies ritmą, mažina nervų sistemos dirglumą; geležis dalyvauja deguonies pernešimo procese, reguliuoja hormonų kiekį organizme; be cinko mūsų organizmas yra mažiau atsparus infekcinėms ligoms, jo trūkumas gali nulemti sumažėjusį apetitą; fosforas palaiko tinkamą šarmų ir rūgščių pusiausvyrą.
- Įvairūs alkaloidai.
Vartojimas: naudokite šaltą kaip salotų, padažų, desertų priedą,
Rekomenduojama paros dozė: vienas arbatinis šaukštelis.
Įspėjimas – nėščioms moterims jo vartoti nerekomenduojama.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.