Ožragės (methi) – lot. Trigonella fenumgraecum – priklauso ankštinių šeimai. Mėgstamas indų augalas. Jo kvadratinės formos, rudai smėlinės spalvos sėklos nepakeičiamos gaminant daugelį daržovių patiekalų bei užkandžių. Dėl švelniai kartaus skonio, patariama naudoti nedideliais kiekiais. Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, jas rekomenduojama trumpai paskrundinti keptuvėje.
Labiausiai ožragės sėklos atspindi Indijos virtuvę, naudojamos tokių garsių mišinių kaip kario sudėtyje. Naudojama daržovių, ankštinių patiekaluose ir užkandžiams ruošti. Pasižymi karčiu skoniu, tad labai svarbu ožragės sėklų neperkaitinti ir į patiekalus dėti gaminimo pabaigoje. Aromatas saldokas, primena karamelės ir šieno derinį.