- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški avinžirniai
Nuo 0.80€
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Aprašymas
Avinžirniai, dar žinomi kaip garbanzo pupelės, apvalūs ankštiniai augalai garsėja nuostabiu baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų balansu. Viename puodelyje virtų avinžirnių yra įspūdinga augalinių baltymų dozė, todėl jie yra pagrindinė vegetariškos ir veganiškos dietos sudedamoji dalis.
Didelis skaidulų kiekis juose gali gerinti virškinimą, skatindamas sotumo jausmą.
Naudojimas
Avinžirnių universalumas kulinarijos pasaulyje neturi ribų. Jie naudojami kaip įvairių kultūrų patiekalų pagrindinis ingredientas. Nuo kreminio humuso malonumo iki sočiųjų indiškų karių, tokių kaip chana masala, avinžirniai yra tradicinės ir modernios virtuvės žvaigždės. Jie suteikia salotoms sotumo ir traškumo ir prideda baltymų, todėl jos yra populiarus sveikatingumu besidominčių pasirinkimas.
Skrudinti avinžirniai išpopuliarėjo kaip maistingas užkandis, suteikiantis malonų traškumą ir skonio pliūpsnį.
Avinžirnių miltai, taip pat žinomi kaip gram miltai, tapo populiarių kepinių be glitimo pasirinkimu ir naudojami pikantiškiems blynams ir pyragams gaminti.
Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.
Svarbu pažymėti, kad kai kuriems žmonėms, vartojant avinžirnius, gali atsirasti vidurių pūtimas.
Prieš gaminant nuplauti, pamirkyti apie 12 val., vėl nuplauti ir virti 40-50 min. Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški avinžirniai 100 proc.
Maistinė vertė
Energetinė ir maistinė vertė (100g)
Energija 1524 kJ / 364 kcal
Riebalai 6.0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų 1.1 g
Angliavandeniai 44.0 g
- iš kurių cukrų 11.0 g
Skaidulinės medžiagos 17.0 g
Baltymai 19.0 g
Druska < 0.01 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.