Ekologiški moringa lapai (smulkinti)

Nuo 2.80

Kilmės šalis: Ne ES

Geriausias iki: 2027 06 01

EKO
LT-EKO-001
ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Produkto kodas: 141103 Kategorija: , , Žyma: , ,
Aprašymas

Moringa (Moringa oleifera), taip pat žinoma kaip „stebuklų medis“, kurio šaknys, stiebai, lapai, sėklų ankštys, derva ir žiedai nuo seno laikomi gydomaisiais. Moringa yra kilusi iš Himalajų kalnų regiono, ypač Indijoje, ir vėliau paplito Pietvakarių Azijoje, Pietvakarių ir Šiaurės Rytų Afrikoje, Madagaskare, Filipinuose ir JAV.
Tiek moringa milteliai, tiek džiovinti moringa lapai yra kilę iš to paties šaltinio – Moringa oleifera medžio, tačiau jie skiriasi paruošimo, tekstūros ir naudojimo požiūriu
Moringa milteliai gaminami džiovinant šviežius moringų lapus žemoje temperatūroje, kad išliktų maistinės medžiagos. Tada džiovinti lapai sumalami į smulkius miltelius, taip išsaugant maistinės medžiagos.
Džiovinti moringa lapai gaunami džiovinant šviežius lapus ore, kol jie tampa traškūs ir trapūs. Kaip ir moringos milteliai, džiovinti moringos lapai turi daug maistinių medžiagų ir juose yra būtinų vitaminų ir mineralų. Tačiau juose gali būti šiek tiek mažesnė maistinių medžiagų koncentracija, palyginti su moringos milteliuose esančiu maistinių medžiagų kiekiu.

Ajurvedos ir kitose tradicinės medicinos sistemose moringos lapai buvo naudojami įvairioms sveikatos būklėms palengvinti.

Juose yra būtinų vitaminų, įskaitant vitaminą A, vitaminą C, vitaminą E ir B. Be to, juose gausu mineralų, tokių kaip kalcis, cinkas, geležis, kalis ir magnis.
Moringa esantis maistinių medžiagų kiekis gali suteikti natūralų energijos palaikymą, kovoti su nuovargiu ir skatina gyvybingumą.
Tradiciškai susmulkinti moringa lapai buvo naudojami vandeniui valyti dėl jų natūralių flokuliantų (koaguliantų) savybių, kurios gali padėti pašalinti iš vandens nešvarumus ir patogenus.

Dėmesio
Nėščios ar krūtimi maitinančios moterys, taip pat asmenys, vartojantys vaistus arba turintys specifinių sveikatos sutrikimų, nevartokite moringa dideliais kiekiais.
Kaip ir vartojant bet kurį maistą, svarbiausia yra saikas.

Moringa lapai labai naudingi sveikatai ir gali teigiamai paveikti bendrą savijautą. Dėl puikaus maistinių medžiagų kiekio ir universalaus naudojimo įvairiuose kulinariniuose gaminiuose moringos lapai yra prieinamas ir patogus būdas padidinti sveikos mitybos vertę.

Naudojimas
Moringa lapų įtraukimas į sveiką mitybą. Jie gali būti dedami į įvairius patiekalus ir gėrimus, siekiant padidinti jų maistinę vertę.
Štai keletas būdų:
Sriubos ir troškiniai – smulkintus moringa lapus įmaišykite į sriubas ar troškinius, kad padidintumėte jų maistinę vertę.
Kepiniai – smulkintus moringa lapus įberkite į bandeles, duoną ar blynus.
Arbata – užplikykite smulkintus moringos lapus karštu vandeniu, gausite raminančią ir sveiką žolelių arbatą.

Rekomenduojama paros norma – 3-6 g (1-2 arbatiniai šaukšteliai).

Tegul maistas būna Jūsų vaistas!

Šaltiniai
www.webmd.com
www.mindbodygreen.com

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Moringos lapai (moringa - folium) 100%. Sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė

Energija - 64 kcal
Baltymai - 9.4 g
Riebalai - 1.4 g
Angliavandeniai - 8.28 g
Skaidulos - 2 g
Kalcis - 185 mg
Magnis - 42 mg
Geležis - 4 mg
Fosforas - 112 mg
Kalis - 337 mg
Natris - 9 mg
Cinkas - 0.6 mg
Vitaminas C - 51.7 mg

Laikymo sąlygos

Laikytis sausoje vėsioje vietoje.