Ekologiški kakavos milteliai, gauti iš aukščiausios kokybės kakavos pupelių. Prieš malant kakavos pupelės buvo giliai užšaldytos (kriogeninis malimas), o tai leido išsaugoti maksimalų maistinių medžiagų kiekį, taip pat natūralų produkto skonį ir aromatą. Rekomenduojame jį kaip desertų, pyragaičių ir kitų užkandžių ingredientą.
Savybės: kakava yra puikus geležies, magnio, fosforo, kalcio, cinko, vario, mangano ir seleno šaltinis. Didelis kalio kiekis padeda palaikyti tinkamą kraujospūdį ir raumenų tonusą.
Kakavoje esantis triptofanas paverčiamas vienu pagrindinių mūsų organizmo neurotransmiterių – serotoninu (dažnai vadinamu laimės hormonu). Tuo pačiu metu kakava gali turėti stimuliuojantį poveikį junginiams, tokiems kaip teobrominas, kofeinas ir anandamidas, ir tuo pačiu pagerinti nuotaiką.
Kakava gali padidinti koncentraciją, kas yra svarbu ilgai dirbant protinį darbą. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba ir sveikas gyvenimo būdas. Kakavoje yra daug polifenolių, kurie gali padėti sumažinti streso požymius.
Kakavoje esantis feniletilaminas (PEA) padeda padidinti dopamino kiekį organizme, o tai gali reikšti, kad pagerėja dėmesys, budrumas ir savijauta. Žmonėms, kuriems sunku išlaikyti tinkamą cukraus kiekį kraujyje, taip pat naudinga vartoti kakavą, nes joje esantys junginiai padeda sumažinti atsparumą insulinui.
Kakavos milteliai tinka tikro gurmaniško šokolado gėrimams ir kakavos ceremonijoms. Taip pat ant pusryčių košės, kokteilio ar salotų.
Karšto šokolado paruošimas: kakavos miltelius ištirpinti karštoje vonelėje arba smulkiai supjausčius ir užpylus šiltu (ne verdančiu) vandeniu suplakti blenderiu ar kokteilinėje.
Gardinti galima su kokosų pieno milteliais arba augaliniu – avižų, migdolų, kokosų pienu. Saldinkite su savo mėgstamu saldikliu ir eksperimentuokite su prieskoniais – vanile, cinamonu, kardamonu, kajeno pipirais.
Miltelius ištirpinus karštoje vonelėje su kokosų pieno milteliais, ar, tarkime, riešutų sviestu (ne su vandeniu, ar augaliniu pienu) ir išpilsčius į formeles / gilesnę lėkštę ir pašovus į šaldytuvą, galėsite mėgautis aukštos kokybės šokoladu.
Vartojimas: 5-10 g kakavos miltelių per dieną
Šiuos kakavos miltelius sudaro šios kakavos pupelių rūšys: Criollo (70%) ir Trinitario, Forastero (30%)
Čia pateikiama informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.