- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiška kakavos masė diskeliais
Nuo 6.10€

LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Aprašymas
Kakavos masė puikiai tinka naudoti veganiškų desertų receptuose, saldžiuose kepiniuose, gaminant naminį šokoladą arba pačią gardžiausią kakavą ir karštą šokoladą.
Kakavos pupelės, kurių sudėtyje yra daugiau nei 300 veikliųjų medžiagų, įskaitant fenilą, etilaminą ir serotiną, yra naudiojama šokolado gamybai. Theobroma Cacao medis, kilęs iš tropinio klimato Pietų Amerikoje, yra laikomas šventu majų ir actekų gentyse. Pačios kakavos pupelės yra puikus „supermaistas“, nes jose gausu įvairių antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų. Peru ekologiškų augintojų gaminamose kakavos pupelėse yra 3 daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje. Kakavos pupelės yra turtingas mineralų šaltinis. Skintos rankomis kaip ankštys, aukščiausios kokybės žalios pupelės atrenkamos ir fermentuojamos, kad sumažintų natūralų kartumą.
Kaip virti kakavą (vienam puodeliui):
- Susmulkinti apie 10 g. kakavos masės
- Užvirti vandenį ir suberti kakavos masę
- Maišykite ranka arba elektriniu prietaisu, kol išgausite vientisą konsistenciją
- Jei kakavai trūksta saldumo galima pagardinti augaliniu gėrimu ar pienu, bei jūsų pasirinktu saldikliu
iki 10 g. – silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 – 35 g. – vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 – 40 g. – stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiškos lukštentos kakavos pupelės 100%
Maistinė vertė
Energija kJ/ kcal
Riebalai g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių g
- iš kurių mononesočiųjų g
- iš kurių polinesočiųjų g
Angliavandeniai g
iš kurių cukrų g
Skaidulos g
Baltymai g
Druska g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.