Tikrasis kakavmedis (Theobroma Cacao) yra kilęs iš Amazonijos tropinių miškų. Šis medis buvo laikomas šventu ir itin garbinamas majų bei actekų. Pačios kakavos pupelės yra puikus “supermaistas”, jose gausu antioksidantų bei daugiau nei 300 veikliųjų medžiagų. Vienos iš veikliųjų medžiagų skatina serotonino, mums gerai žinomo laimės hormono, ir feniletilamino – meilės hormono, susidarymą. Ekologiškose Peru užaugintose kakavos pupelėse yra daugiau antioksidantų nei raudonajame vyne ir žaliojoje arbatoje, jos yra tikras mineralų šaltinis. Rankomis renkamos žalios kakavos pupelės yra atrenkamos ir tik geriausios yra fermentuojamos, kad sumažėtų jų pradinis kartumas. Jau išdžiovintos ir išplautos kakavos pupelės yra nulupamos, ištraukiami jų branduoliai, kad būtų galima jas suskaldyti. Gamybos proceso metu visiškai išsaugoma kakavos pupelių maistinė vertė nenaudojant jokių priedų.
Kakavos pupelėmis galite pasiskaninti košes arba iš jų gaminti šokoladą ir kitus patiekalus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.