Ekologiška Ceremoninė Kakavos masė Criollo (RAW) yra puikus geležies, magnio, fosforo, kalcio, cinko, vario, mangano ir seleno šaltinis. Didelis kalio kiekis padeda palaikyti tinkamą kraujospūdį ir raumenų tonusą.
Kakavoje esantis triptofanas paverčiamas vienu pagrindinių mūsų organizmo neurotransmiterių – serotoninu (dažnai vadinamu laimės hormonu). Tuo pačiu metu kakava gali turėti stimuliuojantį poveikį junginiams, tokiems kaip teobrominas, kofeinas ir anandamidas, ir tuo pačiu pagerinti nuotaiką.
Kakava gali padidinti koncentraciją, kas yra svarbu ilgai dirbant protinį darbą. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba ir sveikas gyvenimo būdas. Kakavoje yra daug polifenolių, kurie gali padėti sumažinti streso požymius.
Kakavoje esantis feniletilaminas (PEA) padeda padidinti dopamino kiekį organizme, o tai gali reikšti, kad pagerėja dėmesys, budrumas ir savijauta. Žmonėms, kuriems sunku išlaikyti tinkamą cukraus kiekį kraujyje, taip pat naudinga vartoti kakavą, nes joje esantys junginiai padeda sumažinti atsparumą insulinui.
Kakavos masė tinka tikro gurmaniško šokolado gėrimams ir kakavos ceremonijoms. Sutarkavus – traškus priedas ant pusryčių košės, kokteilio ar salotų.
Karšto šokolado paruošimas: kakavos gabaliukus ištirpinti karštoje vonelėje arba smulkiai supjausčius ir užpylus šiltu (ne verdančiu) vandeniu suplakti blenderiu ar kokteilinėje.
Gardinti galima su kokosų pieno milteliais arba augaliniu – avižų, migdolų, kokosų pienu. Saldinkite su savo mėgstamu saldikliu ir eksperimentuokite su prieskoniais – vanile, cinamonu, kardamonu, kajeno pipirais.
Masę ištirpinus karštoje vonelėje su kokosų pieno milteliais, ar, tarkime, riešutų sviestu (ne su vandeniu, ar augaliniu pienu) ir išpilsčius į formeles / gilesnę lėkštę ir pašovus į šaldytuvą, galėsite mėgautis aukštos kokybės šokoladu.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.