Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pupelių užtepėlė – tai sveikas ir maistingas užkandis arba padažas, gaminamas iš virtų pupelių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir kitų priedų. Ji puikiai tinka sumuštiniams, daržovių lazdelėms, kaip užtepimas ar garnyras. Pupelių užtepėlė yra turtinga baltymų, skaidulų ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, o įvairūs prieskoniai prideda skonio ir aromato.

Ingredientai

Ingredientai:
1 stiklinė virtų ekologiškų adzuki pupelių (galima konservuotų)
1 stiklinė virtų ekologiškų baltųjų pupelių (galima konservuotų)
1 vidutinio dydžio virtas ekologiškas burokėlis arba pora šaukštų ekologiškų burokėlių miltelių
2 šaukštai ekologiško tahini sezamų pastos
2–3 šaukštai ekologiškų citrinų sulčių
3 šaukštai ekologiško alyvuogių aliejaus
2 šaukštai ekologiškų maistinių mielių miltelių
1 arbatinis šaukštelis ekologiškų česnakų miltelių arba 1-2 skiltelės šviežio česnako
1/2 arba 1 arbatinis šaukštelis ekologiškos rūkytos paprikos miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio ekologiško kumino miltelių
Druskos ir ekologiškų juodųjų pipirų pagal skonį
2–4 šaukštai vandens arba pupelių nuoviro (reguliuoti tirštumui)
Žalumynų papuošimui (krapai, kalendra)

Instrukcijos

Viską sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki norimos konsistencijos. Papuošti žalumynais.
Skanaus!💛

  • Autorius: Biopapa