Pagrindiniai grybo komponentai: polisacharidai ir eritadeninas. Shiitake grybe taip pat gausu B grupės vitaminų, vitaminų C ir E, mineralų (fosforo, mangano, cinko, geležies, magnio, kalio), skaidulų, amino rūgščių, alkaloidų, fenolių, diterpenoidų.’
Shiitake grybai yra labai maistingi, savo sudėtyje turi įvairių vitaminų, baltymų su plačiu amino rūgščių kompleksu. Įdomu tai, kad shiitake grybai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose galima rasti vitamino D, kuris nebūtų pridėtas dirbtinai. Tradicinėje medicinoje, jie nuo seniausių laikų vartojami įvairioms ligoms susijusioms su virškinimu gydyti ar tiesiog sustiprinti imunitetą.
Vartojimas: suaugusiems vartoti po 3-4 kapsules nuo vieno iki trijų kartų per dieną su maistu ar be, užsigeriant stikline vandens.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.