Ekologiškas dovanų rinkinys “Sveikatai”
100 g – Ekologiškos spirulinos tabletės 500 mg
200 g – Ekologiškos šilkmedžio uogos
100 g – Ekologiški bertoletijų (braziliški) riešutai
100 g -Ekologiški makadamijos riešutai
Ekologiškos spirulinos tabletės 500 mg
Spirulina, daug maistinių medžiagų turintys dumbliai, išpopuliarėjo kaip supermaistas dėl savo įspūdingo potencialo sveikatai.
Ekologiškos spirulinos nauda
Ekologiškos spirulinos maistiniai junginiai ir jų privalumai:
Chlorofilinas – žalioji spirulina savo spalvą gauna iš chlorofilino, chlorofilo darinio. Chlorofilinas yra žinomas dėl savo galimų detoksikuojančių ir antioksidacinių savybių.
Baltymai – žalioji spirulina yra turtinga augalinių baltymų šaltinis.
Vitaminai – žaliojoje spirulinoje yra vitaminų, tokių kaip B grupės vitaminai (B1, B2, B3, B6, B9 ir B12), vitaminas C, vitaminas E ir vitaminas K, kurie prisideda prie įvairių fiziologinių funkcijų.
Mineralai – spirulinoje gausu būtinų mineralų, tokių kaip geležis, magnis, kalis, kalcis ir cinkas, kurie palaiko bendrą sveikatą ir gyvybingumą.
Karotenoidai – spirulinoje yra daug karotinoidų. Šie junginiai veikia kaip stiprūs antioksidantai ir palaiko akių sveikatą.
Tiek žaliosios spirulinos milteliai, tiek tabletės yra gaunami iš to paties natūralaus šaltinio.
Spirulinos tabletės gaminamos suspaudžiant spirulinos miltelius į tablečių formą. Tai iš anksto išmatuotos dozės, todėl patogiau vartoti, tiems kurie nori greito ir nesudėtingo spirulinos vartojimo būdo be matavimo ar maišymo.
Spirulinos milteliai gali būti absorbuojama šiek tiek greičiau, nes nėra papildomo tabletės suskaidymo etapo. Nors absorbacijos skirtumas gali būti minimalus, tabletes gali užtrukti šiek tiek ilgiau virškinti, nes jas pirmiausia reikia suskaidyti.
Rekomenduojama paros norma: 6-10 tablečių.
Ekologiškos šilkmedžio uogos
Supermaisto pasaulyje džiovintos šilkmedžio uogos yra plačiai žinomos. Šie maži, džiovinti lobiai, augantys ant Morus medžio, yra ne tik nuostabiai saldūs, bet ir naudingi sveikatai.
Džiovintos šilkmedžio uogos yra koncentruotas vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis, net ir maža pakuotė yra maistinė jėga.
Šios uogos yra užkrautos antioksidantų, tokių kaip antocianinai, resveratrolis ir kvercetinas. Šie junginiai kovoja su oksidaciniu stresu, mažina lėtinių ligų riziką.
Džiovintos šilkmedžio uogos yra puikus maistinių skaidulų šaltinis, kuris palaiko sveiką virškinimą, reguliarų tuštinimąsi ir subalansuotą žarnyno mikrobiomą.
Džiovintose šilkmedžio uogose yra vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, ir vitaminas K, labai svarbus kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai.
Naudojimas
Mėgaukitės džiovintomis šilkmedžio uogomis kaip užkandžiu.
Įdėkite šių džiovintų uogų į kepinius, tokius kaip bandelės, sausainiai ir energetiniai batonėliai.
Sumaišykite džiovintas šilkmedžio uogas į savo kokteilius, kad gautumėte daugiau skaidulų, maistinių medžiagų ir puikaus skonio.
Pabarstykite džiovintas šilkmedžio uogas ant salotų, dėl saldumo ir malonaus kontrasto.
Džiovintos šilkmedžio uogos yra gamtos dovana, teikianti naudos sveikatai ir nuostabių kulinarinių pojūčių.
Ekologiški bertoletijų (braziliški) riešutai
Ekologiški bertoletijų (braziliški) riešutai, augantys ant braziliško riešutmedžio Bertholletia excelsa, klestinčio vešliuose Pietų Amerikos atogrąžų miškuose, sužavėjo daugelio gomurį. Dėl savo išskirtinio skonio, įspūdingo maistinių medžiagų profilio ir galimos naudos sveikatai šie riešutai užsitarnavo pelnytą vietą virtuvėse ir sveikos mitybos dietose visame pasaulyje.
Bene ryškiausias bertoletijų riešutų privalumas yra nepaprastai didelis seleno kiekis. Selenas yra esminis mikroelementas, būtinas įvairioms kūno funkcijoms, įskaitant antioksidacinę apsaugą, skydliaukės hormonų apykaitą ir imuninės sistemos palaikymą. Selenas yra pagrindinis fermentų, dalyvaujančių skydliaukės hormonų metabolizme, komponentas. Vos vienas bertoletijų riešutas gali patenkinti rekomenduojamą seleno paros normą, todėl jie yra puikus natūralus šios gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos šaltinis.
Be seleno, bertoletijų riešutuose taip pat gausu antioksidantų, tokių kaip vitaminas E ir fenolio junginiai. Antioksidantai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme, gali sumažinti lėtinių ligų riziką ir palaikyti sveiką senėjimą.
Bertoletijų riešutuose yra širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų, kurie siejami su geresne širdies ir kraujagyslių sistema.
Bertoletijų riešutuose yra būtinų mineralų, tokių kaip magnis ir fosforas, kurie yra būtini stipriems kaulams ir dantims palaikyti. Jų įtraukimas į savo mitybą gali prisidėti prie kaulų sveikatos.
Dėmesio
Nors bertoletijų riešutai suteikia daug naudos, nuosaikumas yra labai svarbus dėl didelio seleno kiekio juose. Per trumpą laiką suvartojus per daug brazilinių riešutų, gali išsivystyti seleno toksiškumas, vadinamas selenoze. Selenozės simptomai yra plaukų slinkimas, trapūs nagai, virškinimo sutrikimai ir neurologinės problemos. Todėl braziliškus riešutus patariama valgyti saikingai.
Bertoletijų riešutai yra daugiau nei tik užkandis; jie taip pat tiks:
Kepiniams – susmulkinkite bertoletijų riešutus iki miltų konsistencijos ir naudokite juos kaip alternatyvų priedą be glitimo kepimo receptuose.
Jie taip pat gali suteikti traškios tekstūros salotoms ir skrudintų daržovių patiekalams.
Riešutų sviestui – pasigaminkite sotaus sviesto iš bertoletijų riešutų ir suteikite savo rytiniams skrebučiams unikalaus skonio.
Susmulkinkite braziliškus riešutus ir naudokite juos ledų ir jogurto paskaninimui, ar kaip riebių pyragaičių ar energetinių batonėlių ingredientą.
Saikingai ir kūrybiškai įtraukdami juos į savo mitybą, galėsite mėgautis jų nauda.
Rekomenduojama dienos norma 1-3 bertoletijų riešutai.
Ekologiški makadamijos riešutai
Ekologiški makadamijos riešutai kilę iš makadamijos medžio Macadamia integrifolia, pelnė reputaciją ne tik kaip skanių, bet ir kaip maistingų medžiagų turintys riešutai .
Ekologiškuose makadamijų riešutuose gausu mononesočiųjų riebalų, paprastai žinomų kaip „gerieji riebalai“. Šie riebalai gali turėti teigiamą poveikį širdies sveikatai, nes sumažina blogojo cholesterolio kiekį ir taip sumažina širdies ligų riziką.
Šiuose riešutuose gausu maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas B1 (tiaminas), magnis ir manganas. Tiaminas atlieka lemiamą vaidmenį paverčiant maistą energija, o magnis ir manganas prisideda prie kaulų sveikatos ir bendros gerovės.
Ekologiškuose makadamijos riešutuose yra antioksidantų, įskaitant tokoferolius ir flavonoidus, kurie padeda kovoti su oksidaciniu stresu ir apsaugo ląsteles nuo pažeidimų. Šie antioksidantai prisideda prie senėjimo stabdančio poveikio ir gali sumažinti lėtinių ligų riziką.
Makadamijos riešutų įtraukimas į savo mitybą taip pat gali suteikti maistinių skaidulų, kurios padeda virškinti, skatina sotumo jausmą ir palaiko sveiką žarnyną.
Ekologiški makadamijų riešutai yra puikus skonio ir jų nauda sveikatai, įskaitant antioksidacines savybes ir maistinių medžiagų turtingumą, daro juos vertingu subalansuotos mitybos priedu.
Nors ekologiški makadamijų riešutai turi daug naudos, svarbu juos vartoti saikingai.
Makadamijų riešutai yra kaloringi, todėl per didelis jų vartojimas gali prisidėti prie svorio padidėjimo.
Dėmesio. Alergiški riešutams asmenys turėtų būti atsargūs vartodami makadamijos riešutus, kad išvengtų alerginių reakcijų.
Naudojimas
Kepiniams – susmulkinkite arba sumalkite makadamijų riešutus ir įdėkite į sausainius, bandeles ar duoną, kad pagerinti skonį ir tekstūrą.
Salotoms – susmulkintus makadamijų riešutus įmaišykite į salotas, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio.
Riešutų sviestas – sumaišykite makadamijų riešutus į kreminį ir puikų riešutų sviestą, kurį galėsite užtepti ant skrebučio ar įsidėti į pusryčių košę.
Tegul maistas būna Jūsų vaistas!
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.