- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiškos kvietinės kruopos bulgur
Nuo 0.80€
Ekologiškas agavos inulinas
Nuo 2.70€
Ekologiška Guaro guma
Nuo 1.60€
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Aprašymas
Guaro guma gaunama iš guaro augalo Cyamopsis tetragonoloba, kurio gimtinė yra Indija ir Pakistanas, sėklų. Lietuviškas vardas kampuotoji pupenė.
Guaro derva savo savybėmis panaši su saldžiųjų ceratonijų derva (pagaminta iš kerobo sėklų miltelių), taip pat žinoma kaip kerobo derva. Kaip ir guaro derva, šie milteliai pagaminti iš ankštinio augalo sėklos endospermo. Tačiau šios dvi rūšys turi skirtumų. Guaro derva greitai tirpsta kambario temperatūros vandenyje, o kerobo derva, kad gerai ištirptų, vendenį reikia pašildyti iki maždaug 85 °C.
Kad nesusipainioti, priminsime, kad taip mėgstami “šokoladiniai’ Kerobo milteliai yra pagaminti iš kerobo anksčių, o kerobo derva – iš kerobo sėklų.
Guaro guma yra natūrali tirštinanti ir stabilizuojanti medžiaga (E412), plačiai naudojama maisto, vaistų ir kosmetikos pramonėje.
Guaro guma ne tik naudojama kulinarijoje, bet ir sulaukė dėmesio dėl galimos naudos sveikatai.
Dėmesio
Nors ekologiška guaro derva daugeliui žmonių yra saugi, per didelis vartojimas gali sukelti šalutinį poveikį, pvz., pilvo pūtimą, dujų susidarymą ir diskomfortą pilve.
Labai svarbu saikingai naudoti guaro gumą ir atsižvelgti į individualius poreikius.
Naudojimas
Guaro derva pagerina kepinių, tokių kaip duona, pyragai ir pyragaičiai, tekstūrą ir apimtį, todėl gerėja kokybė ir pailgėja galiojimo laikas.
Guavo derva dažniausiai naudojama augaliniuose pieno ir jogurto produktuose, siekiant išgauti kreminę konsistenciją ir užkirsti kelią sudedamųjų dalių atsiskyrimui.
Guaro derva yra puikus padažų, padažų ir padažų tirštiklis, sukuriantis lygią ir nuoseklią tekstūrą.
Naudojama desertų, ledų gamyboje.
Guaro derva gali būti naudojama kaip neutralaus skonio ir kvapo želatinos pakaitalas.
Rekomenduojama vartoti
Karštam maistui (padažai, troškiniai, pudingai) – 1 litrui skysčio naudokite 1–3 arbatinius šaukštelius miltelių.
Šaltam maistui (salotų padažai, ledai, pudingai) – 1 litrui skysčio naudokite 1–2 arbatinius šaukštelius miltelių.
Vidiniam vartojimui, guaro guma yra saugi daugeliui žmonių, tačiau rekomenduojama vartoti ne ilgiau nei du metus.
Nėščiosioms. Guaro derva gali būti saugi iki 4 savaičių.
Žindančioms. Nėra pakankamai patikimos informacijos, kad žinotumėte, ar guaro dervą saugu naudoti maitinant krūtimi.
Vaikams. 4 metų ir vyresniems vaikams guaro derva vartoti saugu.
Šaltiniai
www.healthline.com
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.guarresources.com
www.webmd.com
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiška guaro derva 100%
Maistinė vertė
Energinė vertė 843 kJ/209 kcal
Riebalai - 0,6 g
iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 0,2 g
Angliavandeniai - 1,0 g
iš jų cukrų - 0,9 g
Skaidulos - 88 g
Baltymai - 5,7 g
Druska - 0 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje.