Ekologiškas dovanų rinkinys “Savas kraštas”
100 g – Ekologiška gilių kava
100 g – Ekologiška lubinų kava
25 g – Ekologiška pluoštinių kanapių žiedų ir lapelių arbata
200 g – Ekologiški džiovinti rabarbarai (mirkyti obuolių sultyse)
Ekologiška gilių kava
Ekologiška gilių kava yra be kofeino ir glitimo, išsiskirianti puikiu maistiniu profiliu. Gilėse gausu pagrindinių maistinių medžiagų, tokių kaip skaidulos, sveikieji riebalai ir mineralai.
Nors ekologiškoje gilių kavoje nėra kofeino, kaip tradicinėje kavoje, ji suteikia natūralų energijos užtaisą dėl jose esančių sudėtinių angliavandenių.
Ekologiška gilių kava yra ne tik gėrimas, bet ir gali suteikti išskirtinį skonį įvairiems kulinariniams gaminiams. Ji gali būti naudojama kaip natūrali kvapioji medžiaga tokiuose receptuose kaip desertai, padažai ir marinatai. Riešutiniai skonio atspalviai gali suteikti gilumo tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams.
Gilių kavos receptas
Ingredientai:
1-2 arb. š. – Gilių kavos
1 puodukas – Vandens
Saldiklis ir augalinis pienas (nebūtina)
Prieskoniai nebūtina, nes Gilių kavos sudėtyje jau yra šiek tiek prieskonių:
skrudintos gilės 98,5%, kardamonas, imbieras, cinamonas, gvazdikėliai (įvairiomis proporcijomis).
Paruošimas:
Pradėkite nuo 1 iki 2 šaukštų gilių kavos vienam puodeliui vandens, tačiau galite reguliuoti kiekį pagal savo skonį.
Užvirinkite vandenį, įdėkite norimą kiekį gilių kavos ir virkite 5 -10 minučių. Pabaigoje galite įpilti augalinio pieno ir pasaldinti.
Ekologiška lubinų kava
Alternatyvių gėrimų pasaulyje ekologiška malta lubinų kava sulaukia dėmesio dėl savo unikalaus skonio ir galimos naudos sveikatai. Šis kavos pakaitalas, gautas iš lubinų augalų sėklų, siūlo malonę kelionę. Lubinų kavai auginami saldieji lubinai, kurie yra ypatinga veislė, turinti labai mažą alkaloidų kiekį, todėl mums, žmonėms, jie lengvai virškinami, priešingai nei kitos laukinės ar sodo veislės.
Ekologiška malta lubinų kava yra be kofeino ir kupina maistinių medžiagų. Lubinų sėklose gausu baltymų, maistinių skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. Ekologiška malta lubinų kava yra ne tik kavos pakaitalas, bet ir gali būti kūrybiškai naudojama įvairiose kulinarijos srityse. Jos unikalus skonio profilis gali pagerinti kokteilius, kepinius, energetinius batonėlius ir net pikantiškus patiekalus.
Ekologiškos lubinų kavos receptas:
Ingredientai:
2 arb. š. ekologiškos maltos lubinų kavos
1 puodelis vandens
Saldiklis ir augalinis pienas (nebūtina)
Paruošimo būdas:
Galite paruošti kaip tradicinę kavą naudojant kavos virimo aparatą arba paprastai užpilti karštu vandeniu puodelyje ir palaikyti 5-10 min.
Pagardinkite lubinų kavą įdėdami prieskonių, pvz., cinamono, kardamono, muskato riešuto ar net šlakelį vanilės.
Ekologiška pluoštinių kanapių žiedų ir lapelių arbata
Ekologiška kanapių žiedų ir lapų arbata – pagaminta iš džiovintų kanapių augalo (Cannabis sativa) žiedų ir lapų, ekologiškai auginamų nenaudojant sintetinių pesticidų ar trąšų. Jame nėra daug THC, psichoaktyvaus junginio, esančio marihuanoje.
Kanapių arbata dažnai vartojama dėl galimo raminamojo poveikio, kuris gali padėti sumažinti stresą ir paskatinti atsipalaiduoti. Jame yra junginių, tokių kaip kanabinoidai ir terpenai, kurie sąveikauja su organizmo endokanabinoidų sistema.
Kai kurie žmonės naudoja kanapių arbatą, kad pagerintų miego kokybę dėl galimų atsipalaidavimą skatinančių savybių.
Kanapių arbata kartais maišoma su kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, ramunėlėmis, levandomis ar pipirmėtėmis, kad pagerintų jos skonį ir galimą poveikį.
Dėmesio
Būkite atidūs, jei turite kokių nors sveikatos sutrikimų arba vartojate vaistus, nevartokite dideliais kiekias. Kanapių arbatos patartina vengti nėštumo ir maitinimo krūtimi metu.
Kanapių arbatos paruošimas:
1–2 arbatinius šaukštelius kanapių žiedų ir lapų arbatos užpikite karštu vandeniu ir palaikykite apie 5–10 minučių.
Pradėkite nuo nedidelio kiekio kanapių arbatos ir palaipsniui didinkite, jei reikia.
Ekologiški džiovinti rabarbarai (mirkyti obuolių sultyse)
Rabarbaras yra ne tik gražus augalas; jame gausu būtinų maistinių medžiagų. Tai puikus maistinių skaidulų, vitamino K ir antioksidantų, tokių kaip antocianinai ir kvercetinas, šaltinis. Šie antioksidantai atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį neutralizuojant žalingus laisvuosius radikalus organizme, taip sumažinant lėtinių ligų riziką ir skatinant bendrą gerovę.
Dėl maistinių medžiagų turtingumo, galimos naudos sveikatai ir naudojimo įvairovės jis yra vertingas kaip bet kokios dietos priedas. Spalvingi rabarbarų stiebai užsitarnavo savo vietą – nuo virškinimo sveikatos skatinimo iki širdies sveikatos ir kaulų tvirtumo.
Ekologiški džiovinti rabarbarai, mirkyti obuolių sultyse, yra puikus derinys, sujungiantis natūralų rabarbarų aštrumą su obuolių sulčių saldumu. Šis unikalus mišinys siūlo ne tik daugybę privalumų, tačiau ir suteikia puikų skonį.
Ekologiškų džiovintų rabarbarų ir obuolių sulčių partnerystė sukuria maistinių medžiagų turtingą kombinaciją. Rabarbarai yra maistinių skaidulų, vitaminų ir antioksidantų šaltinis, o obuolių sultys suteikia papildomų vitaminų ir natūralaus saldumo. Kartu jie siūlo svarbių maistinių medžiagų dozę patogioje ir kvapnioje “pakuotėje”.
Ekologiški džiovinti rabarbarai sveikas ir skanus užkandis, kuris pradžiugins ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Taip pat gali būti puikus priedas prie pusryčių košės, įvairių desertų ir sūrių.
Tegul maistas būna Jūsų vaistas!
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.