- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški minkšti avižiniai sausainiai
Print
Ekologiški minkšti avižiniai sausainiai su datulių karamėle, kokosų kremu ir šokoladu!
Porcijos: ~10–12
Laikas: ~25 min
Be pridėtinio cukraus
Ingredientai
Padauginti kiekius
150 g ekologiškų medjool datulių (be kauliukų , apie 1 puodelis)
60 g ekologiško kokosų kremo (tiršto – standi dalis iš skardinės)
60 g ekologiško riešutų sviesto (žemės, migdolų ar anakardžių)
1 a.š. ekologiško Ceilono cinamono miltelių
Žiupsnelis druskos
1/2 a.š. ekologiškų kepimo miltelių
15–30 ml ekologiško augalinio gėrimo (migdolų, avižų, sojos)
135 g ekologiškų avižinių dribsnių
40 g ekologiško šokolado (kokio norisi)
15–20 g smulkintų ekologiškų riešutų arba kokosų drožlių, sėklų (nebūtina)
Instrukcijos
Datules (jei renkatės kietas – pamirkyti 10 min karštame vandenyje) sumalk kartu su kokosų kremu ir riešutų sviestu, kol gausi glotnią masę.
Įmaišyk cinamoną, druską, kepimo miltelius.
Sudėk avižas, šokoladą ir (jei naudoji) riešutus/kokosus.
Jei tešla per tiršta – įpilk 1–2 šaukštus augalinio pieno.
Formuok šaukštu sausainius, dėk ant kepimo popieriaus.
Kepk 180 °C ~12–15 min – vidus turi likti minkštas.
Leisk atvėsti – sausainiai susistovės, bet liks švelniai drėgni.
Skanaus!💛💚