Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ekologiški minkšti avižiniai sausainiai su datulių karamėle, kokosų kremu ir šokoladu!
Porcijos: ~10–12
Laikas: ~25 min
Be pridėtinio cukraus

Ingredientai

Padauginti kiekius

150 g ekologiškų medjool datulių (be kauliukų , apie 1 puodelis)
60 g ekologiško kokosų kremo (tiršto – standi dalis iš skardinės)
60 g ekologiško riešutų sviesto (žemės, migdolų ar anakardžių)
1 a.š. ekologiško Ceilono cinamono miltelių
Žiupsnelis druskos
1/2 a.š. ekologiškų kepimo miltelių
1530 ml ekologiško augalinio gėrimo (migdolų, avižų, sojos)
135 g ekologiškų avižinių dribsnių
40 g ekologiško šokolado (kokio norisi)
1520 g smulkintų ekologiškų riešutų arba kokosų drožlių, sėklų (nebūtina)

Instrukcijos

Datules (jei renkatės kietas – pamirkyti 10 min karštame vandenyje) sumalk kartu su kokosų kremu ir riešutų sviestu, kol gausi glotnią masę.
Įmaišyk cinamoną, druską, kepimo miltelius.
Sudėk avižas, šokoladą ir (jei naudoji) riešutus/kokosus.
Jei tešla per tiršta – įpilk 1–2 šaukštus augalinio pieno.
Formuok šaukštu sausainius, dėk ant kepimo popieriaus.
Kepk 180 °C ~12–15 min – vidus turi likti minkštas.
Leisk atvėsti – sausainiai susistovės, bet liks švelniai drėgni.

Skanaus!💛💚

  • Autorius: Gintarė Varnaitė