Receptai

Salotos

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Salotos

Lengvas salotų variantas pavasario dienai. 

Ingredientai

Padauginti kiekius

Ingredientai marinuotoms morkų juostelėms:

5 morkos, supjaustyti juostelėmis (daržovių skustuko pagalba)
1 Nori jūros dumblių lapas (susmulkinti) / arba 1 v.š. Nori dribsnių
2 v.š. Šalto spaudimo alyvuogių aliejaus 
1 a.š. Skrudintų sezamų sėklų aliejaus 
1 v.š. natūraliaus sojų padažo „Tamari” 
1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1/2 a.š. malto kumino miltelių 
1 v.š. citrinos sulčių
1/2 a.š. ekologiško klevų arba datulių sirupo 

Ingredientai salotoms:

5 Kale lapinio kopūsto lapai, nuimti nuo koto, susmulkinti
1 mažas sunokęs avokadas, sutrinti šakute
1/3 stiklinės virtos bolivinės balandos arba juodųjų lęšių „beluga”
Sauja ekologiškų lengvai pakepintų migdolų, sukapoti
1/2 a.š. ekologiškų česnakų miltelių
Druskos, pipirų pagal skonį
1 v.š. citrinos sulčių 
Brokolių arba liucernos daigai

Instrukcijos

PARUOŠIMAS:

  1. Paruoškite marinuotas morkas.

Juosteles apvirkite kelias minutes pasiūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų. Nukoškite.  Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite visus nurodytus ingredientus, sudėkite morkų juosteles, sumaškykite kad pasidengtų visos morkos ir palikite kol paruošite salotas (skonis bus stipresnis jei paliksite šaldytuve per naktį).

  1. Pasmulkintus Kale lapinius sudėkite į dubenį, išmasažuokite kol suminkštės trinto avokado kremu, pasūdykite, pagardinkite pipirais pagal skonį, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Sukrėskite virtą (atvėsintą) bolivinę balandą arba juoduosius lęšius, sumaišykite.  Įmaišykite norimą kiekį paruoštų morkų „ne lašišos” juostelių, pagardinkite migdolais ir daigais.

Skanaus!

  • Autorius: Julija Maksimova | WFPBChef | Naudingo maisto šefė | @julija_wfpb