Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Muhammara – tai sirų virtuvės perliukas: sodraus skonio, šiek tiek aštri, šiek tiek salstelėjusi užtepėlė, gaminama iš keptų raudonųjų paprikų ir graikinių riešutų. Tinka kaip užkandis, pagardas ar dalis mezze stiliaus stalo.

Ingredientai

Padauginti kiekius

2 didelės ekologiškos raudonosios paprikos (arba 1 stiklainis keptų paprikų, nusausintų)
1 stiklinė ekologiškų graikinių riešutų, šiek tiek paskrudintų
12 skiltelės ekologiško česnako
12 šaukštai ekologiško granatų sirupo (pomegranate molasses)
1 arbatinis šaukštelis ekologiško malto kumino
1 arbatinis šaukštelis ekologiškos rūkytos paprikos arba Aleppo pipirų (arba aitriosios paprikos dribsnių pagal skonį)
23 šaukštai ekologiško alyvuogių aliejaus
Druska pagal skonį
Šlakelis ekologiškų citrinos sulčių (nebūtina)

Instrukcijos

Šviežias paprikas apkepinti orkaitėje (220°C) arba ant atviros liepsnos, kol odelė paskrus/pajuoduos. Tada uždengti dubenyje, kad „pasikaitintų“, nulupti odelę ir išimti sėklas.
Į smulkintuvą/ blenderį sudėti paprikas, riešutus, česnaką, granatų sirupą, kmynus ir papriką. Sutrinti iki vientisos, bet šiek tiek grūdėtos masės.
Plakant lėtai pilti alyvuogių aliejų, kol masė taps kreminė. Pagal skonį įberti druskos ir pridėti šlakelį citrino sulčių.
Leisti pastovėti 10–15 minučių, kad skoniai susijungtų.
Valgyti su šviežia duonele, šviežiomis daržovėmis ar naudoti kaip užtepą sumuštiniams.

Skanaus!💛

  • Autorius: Biopapa