Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sorgų košė, ypač maistingas pasirinkimas pusryčiams. Lėtai verdama su cinamonu ir muskatu, pabaigoje virimo įpilama kokosų gėrimo arba kremo, ji įgauna gilų skonį ir kreminę tekstūrą. Ši skani, kreminės tekstūros košė yra jaukus ir sotus dienos pradžios pasirinkimas. Palepins ir mažus ir didelius.

Ingredientai

Padauginti kiekius

1 puodelis ekologiškų sorgų (mirkytų per naktį)
45 puodeliai vandens (priklauso kokios norite konsistencijos)
1 lazdelė ceilono cinamono
34 ekologiškos kardamono ankštys arba žiupsnelis ekologiško malto kardamono
Žiupsnelis himalajų druskos
1 skardinė (400 ml) ekologiško kokosų gėrimo/kremo
Ekologiškas agavų ar datulių sirupas, pagal skonį

Instrukcijos

Nukoškite ir perplaukite mirkytas sorgų kruopas.
Sudėkite į puodą sorgas, cinamono lazdelę, kardamoną ir druską, įpilkite vandenį. Užvirinkite, uždenkite puodą dangčiu ir sumažinkite ugnį, virkite ant silpnos ugnies apie 45–60 minučių, kol suminkštės.
Supilkite kokosų gėrimą, suberkite muskatą ir virkite dar 10–15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Išimkite cinamono lazdelę, pasaldinkite agavų ar datulių sirupu pagal skonį ir patiekite šiltą.

  • Autorius: Biopapa