- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Žolelės su Himalajų druska
Print
🌿 Žolelių mišiniai su Himalajų druska – pasigaminkite patys!
Ingredientai
– Provanso žolelių mišinys su Himalajų druska – žolelinis, aromatingas, subalansuotas, prancūziško stiliaus skonis:
Ingredientai:
1 v. š. Ekologiškas Provanso žolelių mišinys
½ v. š. Himalajų druska
Naudojimas:
Ypač dera su alyvuogėmis, keptomis daržovėmis.
– Moringos lapų ir Himalajų druskos mišinys – žemiško skonio, švelnus – papildytas maistingomis savybėmis:
Ingredientai:
1 v. š. ekologiški džiovintų moringų lapai (maltų arba sutrintų)
¼ v. š. Himalajų druska
(nebūtina) žiupsnelis citrinos žievelės
Naudojimas:
Tinka su pilno grūdo duona, avokadu.
– Dilgėlių ir Himalajų druskos mišinys – šviežio, žolinio skonio
Ingredientai:
1 v. š. ekologiški džiovinti dilgėlių lapai (smulkinti)
¼–½ v. š. Himalajų druska
(nebūtina) žiupsnelis česnako miltelių
Naudojimas:
Puikiai tinka su tamsia ar sėklų duona. Dera su česnaku pagardintu arba aštresniu alyvuogių aliejumi.
– Rozmarinų ir Himalajų druskos mišinys – kvapnus, aitrus skonis – klasika.
Ingredientai:
1 v. š. džiovinti smulkinti rozmarinai
½ v. š. Himalajų druska
Naudojimas:
Patiekti su šilta duona (pvz., ciabatta, kaimiška duona, bagetė).
Instrukcijos
Jūsų pasirinktą džiovintą augalą ir himalajų druską lengvai sutrinti grūstuvėje arba trumpai pamalti. Laikyti sandariame indelyje.
Naudojimas: sumaišyti ~ ½ – 1 a. š. žolelių ir druskos mišinio su ¼ puodelio alyvuogių aliejaus. Aliejuje mišinys atsiskleidžia dar ryškiau. Šis alyvuogių aliejus tinka šviežiai duonai mirkyti, salotoms, keptoms daržovėms pagardinti.
🌿
– Rozmarinas – padeda gerinti kraujotaką, virškinimą ir turi stiprų antioksidacinį poveikį.
– Provanso žolelės – skatina virškinimą, ramina ir turi antibakterinių savybių.
– Moringų lapai – ypač maistingi – stiprina imunitetą ir suteikia energijos.
– Dilgėlė – stiprina organizmą ir yra turtinga mineralais bei geležimi.
– Himalajų druska – turi daugiau mineralų nei įprasta druska ir palaiko elektrolitų pusiausvyrą.