Naujiena Lietuvoje – ekologiškų baltųjų posmilgių (Teff) sėklos! Teff grūdai turi mažai sočiųjų riebalų, cukraus ir druskos, turi daug skaidulinių medžiagų, juose nėra glitimo. Sėklos yra traškios, malonaus riešutinio skonio.
Teff grūdai yra vieni pagrindinių javų naudojamų Etiopijoje, kur pradėti auginti jau gerokai prieš mūsų erą. Čia jie dažniausiai naudojami vietinei Injera duonai kepti. Skani alternatyva duonos, blynų ir pyrago gaminiams arba naudoti ten, kur receptuose gali būti naudojami avižiniai dribsniai. Yra daugiau mineralų, nei daugelyje kitų javų rūšių. Naudojama kaip košė, maišant su kitais dribsniais, galima įmaišyti į jogurtą, sriubas, salotas. Abisininė posmilgė neretai vadinama super maistu, jos grūduose tikrai gausu augalinių baltymų, geležies, kalcio.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.