Ingredientai
Receptas (2 porcijoms)
Pagrindui:
150 g ekologiškos bolivinės balandos (kynva)
1 ekologiškas agurkas
1 ekologiškas avokadas
Keli ekologiškų salotų lapai
2–3 v. š. ekologiškų sėklų (moliūgų, saulėgrąžų ar sezamo)
200 g ekologiško žiedinio kopūsto
Kepti avinžirniai:
200 g virtų arba konservuotų ekologiškų avinžirnių
1 v. š. ekologiško alyvuogių aliejaus
1 a. š. ekologiškos rūkytos paprikos
1 skiltelė ekologiško česnako (arba česnako milteliai)
Žiupsnelis himalajų druskos
Padažui:
2 v. š. ekologiško tahini
1 v. š. ekologiško alyvuogių aliejaus
1 a. š. ekologiško klevų sirupo arba medaus
½ ekologiškos citrinų sultys
1–2 valg. š. vandens
Instrukcijos
Bolivinę balandą perplauk ir išvirk (~15 min.).
Žiedinį kopūstą pašlakstyk alyvuogių aliejumi, pasūdyk, apibarstyk rūkyta paprika ir kepk 200 °C orkaitėje 10 min.
Avinžirnius sumaišyk su aliejumi, rūkyta paprika, česnaku ir druska. Sudėk prie žiedinio kopūsto ir kepk dar 20 min., kol žiedinis kopūstas apskrus, o avinžirniai taps traškūs.
Padažą išplak – tahini, alyvuogių aliejaus, klevų sirupo arba medaus, citrinos sulčių ir truputį vandens.
Supjaustyk agurką, avokadą, suplėšyk salotas.
Sudėk viską į dubenį, pabarstyk sėklomis ir apšlakstyk padažu.
Skanaus!