Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ekologiškos avinžirnių salotos

Šios salotos – spalvų, skonio ir geros energijos pilnas dubenėlis, daugelio žinomas kaip  “Buddha Bowl”!
Kai norisi kažko lengvo, bet sotaus, šios salotos taps populiarus pasirinkimas – traškūs avinžirniai ir agurkas, kreminis avokadas, apskrudęs žiedinis kopūstas ir gaivios salotos.

Instrukcijos

Bolivinę balandą perplauk ir išvirk (~15 min.).
Žiedinį kopūstą pašlakstyk alyvuogių aliejumi, pasūdyk, apibarstyk rūkyta paprika ir kepk 200 °C orkaitėje 10 min.
Avinžirnius sumaišyk su aliejumi, rūkyta paprika, česnaku ir druska. Sudėk prie žiedinio kopūsto ir kepk dar 20 min., kol žiedinis kopūstas apskrus, o avinžirniai taps traškūs.
Padažą išplak – tahini, alyvuogių aliejaus, klevų sirupo arba medaus, citrinos sulčių ir truputį vandens.
Supjaustyk agurką, avokadą, suplėšyk salotas.
Sudėk viską į dubenį, pabarstyk sėklomis ir apšlakstyk padažu.

Skanaus!

  • Autorius: Gintarė Varnaitė