Ekologiški šaltyje džiovinti acerolos (malpigija) milteliai

Nuo 6.80

50 g
136.00/kg
6.80
100 g
133.00/kg
13.30
200 g
131.50/kg
26.30
300 g
131.00/kg
39.30
400 g
130.75/kg
52.30
500 g
130.00/kg
65.00
1 kg
130.00/kg
130.00
20 kg
110.50/kg
2,210.00
Kilmės šalis: ES/ne ES

Geriausias iki: 2025 11 14

Produkto kodas: 150077 Kategorija: , Žyma:
Aprašymas

Ekologiški šaltyje džiovinti acerolos (malpigija) milteliai
Acerola (malpigija), dar žinoma kaip Barbadoso vyšnia, yra uoga, kilusi iš Centrinės ir Pietų Amerikos. Ji priklauso Malpighiaceae augalų šeimai ir auga ant medžių, kurie gali užaugti iki 4,5 metro aukščio. Medžiai turi plačiai išsiskleidusias šakas ir visžalius ovalius lapus. Maži rausvai balti žiedai virsta raudonai oranžiniais arba ryškiai raudonais, sultingais vaisiais, kurie yra apvalūs arba kiek suplotos formos. Sėklos turi tris trikampes skiltis su banguotais sparneliais.
Malpighia glabra veislės acerola ypač turtinga vitamino C, dėl to jos skonis yra rūgštokas, o tai daro ją idealia gaminant produktus, kuriuose reikalingas didelis vitamino C kiekis. Acerola garsėja savo vitamino C kiekiu, kuris gali būti iki 40 kartų didesnis nei apelsinų.
Valgomoji malpigija (acerola) dalis – tai vaisius (botaniškai – uoga), kuris yra leidžiamas prekiauti kaip vaisius Europoje. Acerolos dažniausiai skinamos dar žalsvos, nes tuomet jose išlieka didžiausias vitamino C kiekis – jis gali būti dvigubai didesnis nei sunokusių vaisių. Vaisiai greitai genda po derliaus nuėmimo – tampa beveik netinkami vartoti per 3–5 dienas. Dėl šios priežasties acerola yra liofilizuojama (šaltyje džiovinama), kad būtų išsaugotas kuo didesnis maistinių medžiagų kiekis.
Liofilizuoti acerolos milteliai yra iš Brazilijos – vienos didžiausių acerolos gamintojų pasaulyje. Sertifikuota pagal Ekologiškų produktų reglamentą (ES) 2018/848 ir Didžiosios Britanijos ekologinius standartus, patvirtintus Soil Association, pagal kodą GB-ORG-05.

Vatojimas
Paruošta vartoti kaip maistas arba kaip ruošiamo maisto ingredientas.
3-5 g per dieną.

Naudojimo būdai:
Sumaišyti acerola miltelius su vandeniu, vartoti tiesiogiai kaip gaivinantį gėrimą.
Įmaišyti į kokteilius, glotnučius ar sultis;
Naudoti desertuose, pavyzdžiui, ledams, pyragams ar vaisių salotoms;
Įmaišyti į jogurtą, košes ar granolą;
Kaip ingredientą kepiniuose ar padažuose.

Acerola yra natūralus ir maistingas vaisius, tačiau dėl itin didelio vitamino C kiekio kai kuriems žmonėms gali sukelti lengvus virškinimo sutrikimus, ypač vartojant dideliais kiekiais. Retais atvejais gali pasireikšti alerginės reakcijos. Jei turite sveikatos sutrikimų ar vartojate vaistus, būkite atidūs.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

100 % ekologiška šaldyta acerolos tyrė

Maistinė vertė

Maistinė medžiaga | 100 g | 5 g | %RM\* (100g)| %RM\* (5 g)
----------------- | ------------------ | --------------- | ------------- | -----------
Energinė vertė | 1371 kJ / 324 kcal | 69 kJ / 16 kcal | – | –
Riebalai | 0.4 g | 0 g | – | –
– iš jų sočiųjų | 0.2 g | 0 g | – | –
– mononesočiųjų | 0.1 g | 0 g | – | –
– polinesočiųjų | 0.1 g | 0 g | – | –
Angliavandeniai | 67 g | 3.4 g | – | –
– iš jų cukrų | 19 g | 1.0 g | – | –
Skaidulos | 8.8 g | 0.4 g | – | –
Baltymai | 8.3 g | 0 g | – | –
Druska | 0.34 g | 0.02 g | – | –
**Vitaminas C** | 12068 mg | 603 mg | **15085%** | **754%** Kalis 1906 mg | 95 mg | 95% | 5%
Kalcis | 86 mg | 4 mg | 11% | 1%
Geležis | 3.4 mg | 0.2 mg | 24% | 1%
* %RM – Referencinė maistinė vertė suaugusiesiems.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, sandariai uždarytame inde.