Moringa oleifera augalas buvo naudojamas šimtmečius dėl savo gydomųjų savybių ir naudos sveikatai. Jis turi priešgrybelinių, antivirusinių, antidepresinių ir priešuždegiminių savybių. Įrodyta, kad padeda palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje. Jo lapuose gausu baltymų, skaidulų, vitaminų A, B, E ir mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, fosforas ir geležis.
Baltymai prisideda prie raumenų masės augimo ir palaikymo. Vitaminas A padeda palaikyti sveiką gleivinę, sveiką odą ir regėjimą, taip pat padeda tinkamai funkcionuoti imuninei sistemai. Vitaminas B prisideda prie tinkamo nervų sistemos veikimo ir vaidina raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso. Kalis vaidina svarbų vaidmenį palaikant normalų kraujospūdį. Kalcis padeda palaikyti normalią virškinimo fermentų veiklą ir yra būtinas sveikiems kaulams ir dantims palaikyti. Fosforas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą. Magnis prisideda prie nuovargio ir išsekimo mažinimo bei dalyvauja baltymų sintezėje. Geležis vaidina kognityvinę funkciją, deguonies pernešimą organizme ir tinkamą imuninės sistemos funkcionavimą.
Rekomenduojama paros norma – 3-6 g (1-2 arbatiniai šaukšteliai).
Galima įmaišyti į košę, jogurtą ar kokteilį.
Laikyti mažiems vaikams nepasiekiamoje vietoje! Šis maisto papildas neturėtų būti naudojamas kaip subalansuotos ir įvairios mitybos pakaitalas
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.