- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Čija – lukuma desertas
Print
Ar jau bandei lukuma? Tai natūraliai saldūs milteliai iš Pietų Amerikos supervaisiaus – lukuma. Skonis primena karamelę su švelniu vanilės prieskoniu. Ir jokio pridėtinio cukraus! Lukuma milteliai turi mažą glikemijos indeksą. Čija sėklos turtingos baltymų ir skaidulų. Lukuma puikiai dera su čija sėklomis – tikras augalinis energijos užtaisas.
Ingredientai
Ingredientai:
2 v.š. čija (chia) sėklų
200 ml augalinio pieno (avižų, migdolų, kokosų)
1–2 a.š. lukuma miltelių
Keli lašai vanilės ekstrakto (nebūtina)
Prieš valgant galima pagardinti:
Šviežios uogos
Kokoso drožlės, granola ar riešutai
Obuoliai, kriaušės.
Instrukcijos
Sumaišyti viską dubenėlyje ar stiklinėje
Palaukti 5–10 min, išmaišyti dar kartą
Dėti į šaldytuvą bent 2–3 val., geriausia – nakčiai
Prieš valgant papuošti ir mėgautis.
Skanaus!