Ekologiškos šlifuotos spindulinės pupuolės (mung) skaldytos RAW

Nuo 1.45

100 g
14.50/kg
1.45
200 g
13.00/kg
2.60
300 g
12.50/kg
3.75
400 g
12.25/kg
4.90
500 g
11.50/kg
5.75
1 kg
11.50/kg
11.50
Kilmės šalis: ES/ ne ES

Geriausias iki: 2026 02 27

Aprašymas

Ekologiškos šlifuotos spindulinės pupuolės (mung) skaldytos, RAW
Skaldytos spindulinės pupuolės (dar vadinamos žaliųjų pupelių dalelėmis) turi ilgą istoriją Pietų Azijoje, ypač Indijoje, kur jos buvo vartojamos tūkstančius metų. Spindulinės pupuolės (Vigna radiata) yra vienos seniausių kultūrinių ankštinių augalų, ypač plačiai naudojamų ajurvedinėje mityboje dėl savo lengvo virškinamumo ir maistinės vertės.
Skaldytos spindulinės pupuolės – tai nuluptos ir perpus padalytos visos mung pupelės, kurios verdamos greičiau ir turi švelnesnį skonį. Tradiciškai jos naudojamos gaminant dal patiekalus, sriubas ar net saldžius desertus, tokius kaip indiškas mung dal halwa ar garsusis kičaris (kitchari) – tai ajurvedinis patiekalas iš Indijos, laikomas lengvu, subalansuotu ir gydančiu maistu.
Šios pupelės yra itin universalios – jos gali būti naudojamos sriubose, košėse, troškiniuose ar net blyneliuose ir vegetariškuose kotletuose. Skaldytos spindulinės pupuolės turi daug baltymų, skaidulų, vitaminų bei mineralų. Jas ypač vertina veganai ir žmonės, besilaikantys lengvos ar detoksikuojančios mitybos, nes mung pupelės yra švelnios virškinimo sistemai ir nesukelia pilvo pūtimo. Tai puikus ingredientas kasdieniams, sveikiems patiekalams.

Prieš verdant nuplauti ir pamirkyti  apie 2-4 val.
Virkite apie 30 minučių arba kol suminkštės, proporcija su vandeniu 1:3.
Druską įdėkite pabaigoje, baigiant gaminimo laiką.

Skaldytų spindulinių pupuolių troškinio receptas
Švelnaus skonio, baltymų turtingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kaip garnyras, tiek kaip lengvas vegetariškas pagrindinis patiekalas.

Ingredientai:
1 puodelis skaldytų spindulinių pupuolių
3 puodeliai vandens
1 nedidelis morkas, smulkiai pjaustytas
1 saliero stiebas, pjaustytas kubeliais
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 lauro lapas
1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai pagal skonį
Šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
Šviežios petražolės arba kalendra patiekimui
Paruošimas:
Skaldytas mung pupuoles perplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirkite.
Įdėkite morkas, salierus, svogūną, česnaką, lauro lapą ir čiobrelį. Virkite ant silpnos ugnies apie 30 min., kol pupelės taps minkštos, bet dar išlaikys formą.
Pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Norėdami daugiau gaivumo, įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių.
Patiekite karštą, apibarstytą šviežiomis petražolėmis arba kalendra. Puikiai dera su pilno grūdo duona arba bulvėmis.

„RAW food“ nėra vienareikšmiškai apibrėžtas terminas, ir jo interpretacijos gali skirtis. Taip vadinami produktai, kurie per gamybos procesą nebuvo kaitinami virš 45°C, taip pat saulėje džiovintus vaisius. Transportavimo temperatūros neįtraukiamos, nes nėra pakankamai patikimų duomenų apie jas. Pagrinde naudojami nešaldyti konteineriai ir sunkvežimiai. Informacija apie gamybos ir apdorojimo temperatūras yra pagrįsta mūsų tiekėjų atliktais tyrimais.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Skaldytos nuluptos spindulinės pupuolės (Vigna radiata)*(*iš sertifikuotos ekologiškos žemdirbystės)

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė: 1356 kJ / 324 kcal
Riebalai: 1,2 g
- iš kurių sočiųjų: 0,3 g
Angliavandeniai: 46,3 g
- iš kurių cukrų: 6,6 g
Skaidulos: 16,3 g
Baltymai: 23,9 g
Druska: 0,040 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vėsioje vietoje.