Ekologiškos pupelės Borlotti

Nuo 1.20

100 g
12.00/kg
1.20
200 g
10.50/kg
2.10
300 g
10.00/kg
3.00
400 g
9.75/kg
3.90
500 g
9.00/kg
4.50
1 kg
9.00/kg
9.00
Kilmės šalis: Kinija

Geriausias iki: 2025 08 31

Aprašymas

Ekologiškos pupelės Borlotti (pinto)
Borlotti pupelės, dar žinomos kaip cranberry beans, kilusios iš Pietų Amerikos, ypač Brazilijos ir Kolumbijos regionų. Į Europą jos atkeliavo per kolonijinį laikotarpį ir tapo ypač populiarios Italijoje, kur dabar dažnai vadinamos fagioli borlotti. Italų virtuvėje jos plačiai naudojamos sriubose, troškiniuose ir makaronų patiekaluose.
Borlotti pupelės turi švelnų, šiek tiek riešutinį skonį ir miltinę-kreminę tekstūrą, todėl puikiai tinka įvairioms dietoms ir yra universaliai panaudojamos virtuvėje.

Pamerkite pupeles per naktį, tuomet perplaukite po tekančiu vandeniu. Virkite 1 puodelį pupelių su maždaug 3 puodeliais vandens apie 1 valandą (arba pagal poreikį) ant silpnos ugnies. Galiausiai pasūdykite.
Naudojimas:
Sriubos ir troškiniai – ypač populiarios pasta e fagioli ar daržovių troškiniuose.
Salotos – virtos borlotti pupelės puikiai tinka šiltoms ar šaltoms salotoms.
Užtepėlės ir garnyrai – iš jų galima gaminti pupelių tyrę ar naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar daržovių patiekalų.
Makaronų patiekalai – dažnai dedamos į makaronus su pomidorų ar daržovių padažais.
Puikiai tinka kukurūzų ir ryžių patiekalams.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Barlotti (Pinto) pupelės (Phaseolus vulgaris)* (*iš sertifikuotos ekologiškos žemdirbystės)

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė: 1322 kJ / 316 kcal
Riebalai: 1,2 g
- iš kurių sočiųjų: 0,2 g
Angliavandeniai: 47,1 g
- iš kurių cukrų: 2,1 g
Skaidulos: 15,5 g
Baltymai: 21,4 g
Druska: 0,030 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.