Matcha (Camellia Sinensis) – tai žaliosios arbatos milteliai, kurie naudojami japonų tradicinėje arbatos ceremonijoje jau beveik tūkstantmetį. Ji gaminama iš Camellia Sinensis arbatos lapelių. Geriausi arbatos pumpurai yra nurenkami ir išdžiovinami, o tada susmulkinami iki miltelių. Šie milteliai yra unikalūs, pasižymintys savitu skoniu su švelniu kartumo atspalviu. Ši Matcha rūšis yra klasikinės klasės. Ji gali būti naudojama ne tik gėrimui ruošti, bet ir kaip maisto ingredientas ar natūralus maisto dažiklis.
Matcha milteliuose esantys mikroelementai padeda išlaikyti:
- normalią geležies apykaitą,
- sveikos odos būklės palaikymą,
- normalią gleivinių būklę,
- ląstelių apsaugą nuo oksidacinio streso,
- normalią raumenų funkciją,
- normalų kraujospūdžio palaikymą,
- sveiką kaulų būklę,
- raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino funkciją,
- deguonies pernešimą organizme,
- normalią kremzlių funkciją,
- ląstelių dalijimosi procesą,
- normalią kraujo krešėjimo funkciją.
Dažnai žmonės klausia dėl ko matcha is Korėjos yra žymai pigesnė, nei iš Japonios? Iš tiesų augalas yra tas pats. Kaina skiriasi dėl ekonominių priežasčių Pietų Korėja, kaip ir Japonija, yra viena iš palankiausių vietų matcha auginimui.
Į puodelį įberkite 1/2-1 šaukštelį matcha arbatos. Įpilkite šiek tiek karšto (ne verdančio – apie 70 laipsnių) vandens ir suplakite. Suplakus, pripildykite vandeniu. Galite pridėti pagal skonį augalinio pieno, pasaldinti.
Super (įsigijo produktą) –
Esu labai patenkinta šia matcha, sugebėjau ja pakeisti ir rytinį kavos puodelį! 🙂