Kinkanų vaisiai smulkūs, oranžiniai ar skaisčiai oranžiniai, 1,5-2 cm skersmens. Jie laikomi nunokusiais, kai tampa geltonai oranžiniais ir nebesimato jokios žalumos.
Kinkanus dažnai valgo šviežius arba tik jų žieveles. Plona, glotni jų odelė saldžiai kvepia ir yra valgoma kartu su minkštimu – tai retas atvejis tarp citrusinių vaisių. Kinkanai (citrinvaisiai) – dietinių skaidulų ir vitamino C šaltinis. Kadangi jų žievelė saldi, o vidurys sultingas ir rūgštus, šviežius vaisius paprastai valgo neluptus, dėl skonio kontrasto pojūčio.
Kulinarijoje iš kinkanų gaminami cukatai, marmeladas, želė. Neretai jų dedama į mišraines.
Taivane kinkanus deda į tiek karštą, tiek į šaltą arbatą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.