Pažodžiui GARAM MASALA reiškia „kaitrūs prieskoniai“, nes šis mišinys, kurio pagrindą sudaro įvairūs prieskoniai, sušildo kūną. Garam masala tinka beveik visiems patiekalams – suteikia jiems ypatingą gardų aromatą, garsinantį indų virtuvę visame pasaulyje. Jos tiesiog galite truputį užbarstyti, kai patiekalas jau beveik pagamintas.
Receptas – Ryžiai su daržovėmis
1 puodelį ryžių nuplaukite, nusausinkite koštuve.
Puode įkaitinkite truputį aliejaus ar lydyto sviesto, sudėkite gabaliukais supjaustytą svogūną, česnaką, lengvai pakepinkite.
Suberkite 2 puodelius smulkiai pjaustytų daržovių (paprikos, morkų, žiedinių kopūstų) ir maišydami kepkite 4-5 minutes.
Įberkite 1 šaukštelį Garam masalos, išmaišykite ir dar pakepinkite apie minutę.
Suberkite ryžius, dar pamaišykite.
Įpilkite 2 puodelius vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, vėl išmaišykite, užvirkite.
Sumažinę ugnį virkite dar 10 -15 minučių (priklausomai nuo ryžių rūšies), kol ryžiai sugers visą vandenį, taps minkšti bei purūs.
Tinka pagardinti žaliais žirneliais ar citrinų skiltelėmis.