Ingredientai
1 stiklinė (240 ml) keptų batatų tyrės
1 banano (mažo) tyrė
2 v.š. riešutų sviesto (migdolų, žemės arba anakardžių)
Šaukštelis burbono vanilės ekstrakto
3 v.š. klevų sirupo
1 v.š. maltų linų sėmenų sėklų
1 stiklinė migdolų miltų
1 stiklinė avižų dribsnių
1 a.š. kepimo miltelių
Valg. šaukštas citrinos sulčių
Prieskoniai:
Cinamonas, žiupsnis muskato riešuto, kardamono, gvazdikėlių (milteliais) arba meduolių prieskonių keli šaukšteliai.
Kelios saujos džiovintų vaisių, pasmulkintų riešutų, pasmulkinto juodojo šokolado.
Papildomai dekorui:
Ištirpinti geros kokybės šokolado plytelę, paruošti norimų sėklų arba džiovintų rožių (arbatos) žiedlapių.
Instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 185C. Paruoškite kepimo skardą išklota kepimo popieriumi.
Visus skystus ingredientus sumaišykite (batatų tyrė, sirupas, banano tyrė, riešutų sviestas, vanilė).
Atskirai sumaišykite visus sausus: miltai, avižų dribsniai ,kepimo milteliai, prieskoniai, linų sėmenys, prieskoniai.
Sujunkite abi mases, gerai sumaišykite. Sukrėskite pasmulkintus džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, citrinos sultys ir viską gerai sumaišykite.
Šaukštu formuokite sausainius, šiek tiek prispauskite kad taptų plokščias.
Pašaukite į orkaitę ~ 20-25 min. kol lengvai apskrus.
Ištraukite. Kol vėsta, ištirpinkite šokoladą.
Apšlakstykite sausainius šokoladu, papuoškite norimomis sėklomis, žiedlapiais. Leiskite pilnai atvėsti iš sustingti.
Skanaus!🥰